Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Bala Hatun kimdir ve nasıl öldü? Kuruluş Osman Bala Hatun ölüm sebebi nedir ve ne zaman öldü ve bu akşamki bölümde ölecek mi?
        1

        Kuruluş Osman dizisi bu akşam 112. yeni bölümüyle izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Her bölümü ayrı bir heyecan yaratan dizinin en önemli karakterlerinden biri olan ve Özge Törer'in canlandırdığı Bala Hatun'un akıbetine ilişkin tüm bilgileri derledik. Peki Bala Hatun kimdir, kaç yaşında ve neden öldü?

        2

        BALA HATUN KİMDİR, NASIL ÖLDÜ?

        Tam olarak ne zaman doğduğu bilinmeyen Rabia Bala Hatun, 13. Yüzyılda yaşamıştır. Osman Gazi'nin ikinci eşi, Osman Gazi'nin akıl babası Şeyh Edebali'nin kızı ve Aladdin Paşa'nın annesidir.

        3

        İlk evliliğini 1280 yılında, Orhan Gazi'nin annesi olan ve Selçuklu vezirlerinden Ömer Abdülaziz Bey'in kızı Mal Hatun ile yapan Osman Gazi, ikinci evliliğini ise 1289 yılı civarlarında Bala Hatun ile yapmıştır.

        4

        BALA HATUN KAÇ YILINDA VEFAT ETTİ?

        Rabia Bala Hatun'un mezarı, babası Şeyh Edebali'nin Bilecik'te bulunan türbesinin yanındaki bir yerde, annesi ile beraber bulunmaktadır. Rabia Bala Hatun 1324 yılında vefat etmiştir.

        5

        Torun çocukları: Yıldırım Bayezid, Savcı Bey, Yakub Çelebi, Nefise Hatun, Sultan Hatun, Halil Bey, İbrahim Bey Torunlar: I. Murad, Süleyman Paşa, Şehzade Halil, Fatma Hatun.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ