Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Balıkesir'de teknenin batması sonucu kaybolan 2 kişi aranıyor - Güncel haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Balıkesir'in Edremit ilçesinde fiber tekne battı. Teknedeki Volkan Onay yüzerek karaya çıkarken, kaybolan Hasan Hüseyin Işıktaş ve Sinan Yeniçeri (40) ise aranıyor.

        Edremit'te otel işleten Sinan Yeniçeri, dün saat 21.00 sıralarında beraberinde Hasan Hüseyin Işıktaş ve Volkan Onay ile 'Never Say' isimli motorlu fiber teknesiyle Akçay Mahallesi'nden denize açıldı. 21.30 sıralarında tekne alabora oldu. Teknenin battığını sahilden gören Yeniçeri'nin kardeşi Kamuran Yeniçeri, durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. Teknedekilerden Volkan Onay, bir süre sonra yüzerek kıyıya çıktı.

        Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri Sinan Yeniceri ve Hasan Hüseyin Işıktaş için arama kurtarma çalışması başlattı. Geniş bir alanda geceden beri süren, Balıkesir Büyükşehir Belediye Sualtı Arama Kurtarma ekibinin de destek verdiği çalışmalardan şu ana kadar sonuç alınamadı.

        REKLAM

        Ekiplerin arama çalışmaları sürüyor.

        KAYMAKAM ODABAŞ: "HAVADAN VE KARADAN ARAMA YAPILIYOR"

        Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Akçay'a gidip, fiber teknenin batması sonucu 1 kişinin yüzerek kurtulduğu, 2 kişinin ise kayıp olduğu olayla ilgili sahil güvenlik yetkililerinden bilgi aldı. Kaymakam Odabaş, burada yaptığı açıklamada, "Elim bir kaza meydana geldi. AFAD ekipleri ve sahil güvenlik ekiplerimiz burada çalışıyorlar. Sahil güvenlik ekibimiz 1 helikopter ve 3 bot ile bu bölgede, 1 uçak ile de Gömeç ilçesinde arama yapıyor. Ekiplerimiz ayrıca karadan da aramalara devam ediyor. Şu an 2 kişi kayıp" dedi.

        "TEKNE MOTOR ARIZASI YAPINCA AÇIĞA SÜRÜKLENMİŞLER"

        Kayıp olan iki kişiden otel işletmecisi Sinan Yeniçeri'nin kardeşi Kamuran Yeniçeri de "Dün saat 21.30 sıralarında tekneyle açıldılar. Tekne motor arızası yapınca açığa sürüklenmişler. Küçük bir balıkçı teknesiydi" dedi.

        REKLAM

        EKİPLERE SAHİLDEN YAŞADIKLARINI ANLATTI

        Balıkesir'in Edremit ilçesinde alabora olan tekneden yüzerek kıyıya çıkmayı başaran Volkan Onay, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Akçay Balıkçı İskelesi'ne getirildi. Onay, teknenin tam olarak nerede arızalanıp, sürüklendiğini sahilden tarif ederek, yaşadıklarını anlattı. Onay, ekiplerin arama kurtarma çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırması için bilgi verdi.

        Öte yandan çalışmalar sürerken, ekipler denizde yüzenlere "Tekne battı. Açıkta yüzmeyin. Kenara gelin" uyarısında bulundu.

        Fotoğraf, İHA ve DHA tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ