Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin en büyük mahallelerinden biri olan Küçükköy sınırları içerisindeki Sarımsaklı mevkiinde kurulan Türk Halk Müziği Korosu çalışmalarını sürdürüyor.

        Sarımsaklı’da; bir AVM’nin üst katında çalışmalarını sürdüren koro üyelerinin; özellikle yaz aylarında yaptıkları çalışmalarla yöre halkına Türk Halk Müziği’ni sevdirmeyi amaçladıkları öğrenildi.

        Yazlıkçıların yoğunlukta olduğu koronun çalışmalarını; haftanın iki günü Salı ve Cuma günleri olarak sürdürüyor. 20 kişiyi aşkın Türk Halk Müziği tutkunu tarafından oluşturulan koroya eğitimleri; TRT İstanbul’dan 1994 yılında emekli olan halk müziği sanatçısı Fikriye Meşhur veriyor.

        Türk Halk Müziği’nin duayen sanatçılarından Arif Meşhur’un da eşi olan Fikriye Meşhur yaptığı açıklamada, “ Sarımsakalı AVM’de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 20’den fazla THM sever kardeşimizle birlikte bu çalışmaları sürdürmenin mutluluğunu yaşıyorum. Belediyeden destek bekliyourz. Yaptığımız çalışmaları içeren bir konseri önümüzdeki haftalarda Sarımsaklı’da vermek için hazırlıklarımız sürüyor ” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler