Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manyas’ta pancar üreticileriyle bir araya gelen Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü Hakan Çelik çiftçileri pancar ekmeye davet etti. Müdür Çelik çiftçilere pancarda 12 polar garantisi verdiklerini açıkladı.

        Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü Çelik, Manyaslı çiftçileri pancar ekmeye davet etti. Pancar çiftçisine müjdeler veren Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü Hakan Çelik, “Susurluk Şeker Fabrikalarında pancar bedellerinin ton başına ödemede yüzde 12 polar fiyat garantisini veriyoruz. Yani 12 polar altındaki tüm değerler yüzde 12 olarak kabul edilecek” dedi. Sektörün röntgenini çektiklerini ve tedaviye başladıklarını vurgulayan Çelik “Artık küspe bedellerini de üreticinin kendisine ödeyeceğiz. Küspe kartını kaldırdık, artık tüccara kart satışı olmayacak. Çiftçi bizzat nüfus kağıdıyla fabrikadan küspesini teslim alacak, küspe işi ticarete dökülmeyecek, çiftçi küspe hakkını kullanmayacaksa fabrikaya dilekçe ile başvuracak ve küspe bedelini fabrika ödeyecek. Küspe bedellerinin yarısını Mayıs’ta yarısını da Kurban Bayramından önce ödeyeceğiz” dedi. Susurluk Şeker Fabrikasının temelinin 195355 yılları arasında Celal Bayar ve Adnan Menderes tarafından atıldığını anımsatan Çelik “Ülke ve bölge ekonomisine yılda yaklaşık 300 milyon TL katkısı bulunan Susurluk Şeker Fabrikasını yaşatmak hepimizin görevidir. Bunu bölgedeki pancar ekim alanlarını arttırarak sağlayabiliriz” ifadesini kullandı.

        Ziraat Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdal Ok, Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fevzi Karakaş ve pancar üreticileri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler