Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir'in Bandırma ilçesinde mutasyonlu virüse bağlı olarak artan vaka sayıları ile birlikte tedbirler de arttırıldı.

        Bandırma'da mutasyonlu koronavirüse bağlı olarak oluşan tablo her geçen gün ağırlaşırken, vaka sayılarındaki artışa orantılı olarak tedbirlerin dozu da arttırıldı. Son 7 gün içerisinde yapılan HES kodu denetimlerinde karantina sürecine uymayan 4 kişi yakalanarak ambulansla Balıkesir'deki bir öğrenci yurduna gönderildi.

        Bandırma’da 2229 Mart tarihlerini kapsayan denetimlerde 23 bin 310 kişinin HES Kodu sorgulaması yapıldı. Karantina ihlalinde bulunduğu tespit edilen 4 kişi, karantina sürelerini doldurmaları için Balıkesir’de bulunan bir öğrenci yurduna ambulansla gönderildi. Şahıslar hakkında hem adli hem de idari işlem başlatıldı. Mutasyonlu koronavirüsün kentimizde de görülmesine karşın karantinada bulunması gereken kişilerin halk sağlığını hiçe sayarak insanların arasına karışması büyük tepki topladı.

        Bandırma Emniyeti HES Kodu kontrollerinin yanı sıra trafikte de denetimler gerçekleştirdi. Bandırma’da kurallara uymayan toplamda 8 servis aracı ve toplu taşıma aracına ceza kesildi. Ayrıca sigara içme yasağını ihlal eden 60, maske takmayan 201 kişi ile sokağa çıkma yasağını ihlal eden 432 kişiye de cezai işlem uygulandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler