Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir’in Burhaniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ramazan pidesi gramaj denetimi yaptı. Pidelerde eksik gramaj tespit edilen fırınlara yasal uyarılar yapıldı.

        Halk sağlığı noktasında istisnasız denetimlere devam eden Burhaniye Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla fırınlarda üretilen pidelerin gramajlarını denetledi. Şok baskınla fırınlarda yapılan denetimlerde genel anlamda eksiklik görülmezken, gramaj eksiği olan fırınlara bir sefere mahsus uyarı yapılıp, tekrarında yasal işlem uygulanacağı belirtildi.

        Burhaniye’de Ramazan ayıyla birlikte üretilmesi kararlaştırılan pideler gramajları küçük 160g, büyük ise 300g olarak belirlendikten sonra imalathaneler pide üretimine başlamıştı. Pide üretilen imalathaneleri denetleyerek gramajlarını ölçen belediyeye bağlı zabıta ekipleri, gramaj hususunda fırınların genel anlamda kurallara uyduklarını gözlemledi. İstisnai durumlar için fırın işletmelerini bir seferlik uyardı.

        Yapılan gramaj denetimlerinin haricinde Zabıta ekipleri Valilik tarafından alınan Pandemi tedbirlerini de denetlemeyi unutmadı. Gidilen fırınlarda özellikle iftar saatine yakın saat 17.00 ile 19.00 saatleri arasında yoğunluktan kaynaklı durumlarda ki maskemesafe kurallarını da denetleyen Zabıta birimi vatandaşı ve fırıncıları kurallara uymaları noktasında uyardı.

        Halk sağlığı bakımından Belediye olarak tüm koşullarda mücadele ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler “Bu süreci atlatabilmek adına aralıksız çalışmalarımızı sürdürürken diğer taraftan da rutin denetimlerimizi yapıyoruz. Tam kapanma süreciyle birlikte denetimlerimizi daha da yoğunlaştırdık. Ramazan ayı dolaysıyla pide gramaj ve fırın imalathanelerimizi denetlemeye devam ediyoruz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler