Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi tarafından Kyzikos kazılarının 12 ay yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunulan proje kabul edildi.

        Erdek ilçesi sınırları içinde bulunan Kyzikos antik kentindeki kazıların, üniversitelerinin Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nurettin Koçhan’ın başkanlığındaki ekip tarafından sürdürüldüğünü belirten Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Süleyman Özdemir, şunları söyledi: Üniversitemize Arkeoloji Bölümü açmak için 3 kez başvurduk ama Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) kabul etmedi. Şimdi bu çalışmalarımızı, açtığımız Sanat Tarihi Bölümü ile sürdürüyoruz” dedi.Son olarak, Kyzikos kazılarının 12 ay yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunduğumuz proje kabul edildi. Balıkesir Valimiz, ilimizdeki arkeolojik kazı alanlarıyla yakından ilgilenip, büyük destek veriyor. En büyük desteğin ise Kyzikos’a verildiğini söylemek isterim. Bu yılki Kyzikos kazıları için bir firma 1 milyona yakın destek verdi. Ayrıca Valiliğimiz de kazıya önemli maddi ve manevi destek sağlıyor. Tabii, Kyzikos kazıları konusunda sayın valimizin de kısa sürede gerçekleşmesini istediği bir beklentisi var. Kyzikos’un, artık görünür duruma gelmesini istiyor. Kazı alanının girişçıkışlarının düzenlenmesini bekliyor” dedi.

        Rektör Özdemir, Kyzikos kazı bölgesine kazı evi yapılacağını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler