Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “Balıkesir Geleceğe Taşınıyor” projesi dahilinde modern bir yüze kavuşturduğu otobüs terminallerine Ayvalık Sarımsaklı’yı da ekledi. Terminal, milyonlarca yerli ve yabancı turisti; güvenli, modern, konforlu ve teknolojik donanımlarıyla karşılamaya hazır.

        Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ayvalık Sarımsaklı Otobüs Terminali’ni baştan aşağıya yenileyerek hizmete açtı. Milyonlarca yerli ve yabancı turisti misafir eden, Türkiye’nin misafir odası olarak da adlandırılan Ayvalık’a Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı altın dokunuşlar şehrin marka değerini artırmaya devam ediyor. Ayvalık’ın mavi bayraklı plajlarını tercih ederek Sarımsaklı Terminali’ni kullanan turistler daha önce karşılaştıkları kullanışsız ve kötü manzaralı terminal yerine modern, konforlu ve teknolojik donanımlara sahip bir terminal ile karşılaşacak. Bugüne kadar; Erdek, Altınova, Susurluk, Manyas, Edremit, otogarlarını yenileyen Büyükşehir Belediyesi; Balya, Bigadiç, Sındırgı, Akçay otobüs terminallerinin de projelerini hazırlayarak planlamaya aldı.

        Ayvalık Sarımsaklı Otobüs Terminali, yapılan düzenlemeler sayesinde yazkış 150 araç ile ortalama günlük 3 bin vatandaşa hizmet verecek. 2 bin 530 metrekare arazi içerisinde 288 metrekaresi kapalı alan olarak yeniden inşa edilen otobüs terminalinde; yazıhaneler, bekleme alanları, market, kafeterya, mescit, engelli vatandaşların kullanımına uyumlu tuvaletler ve indirmebindirme peronları bulunuyor.

        Otobüs terminallerinin hancılık kültüründen geldiğini ve sosyal yaşam alanları olduğunu belirten Balıkesir Toplu Taşıma (BTT) A.Ş. Genel Müdürü Atınç Akıncı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın direktifleriyle şehirdeki tüm terminal alanlarının “Balıkesir Geleceğe Taşınıyor” projesi dahilinde modern ve konforlu hale getirmek için yenileme çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

        Terminal bilet satış noktalarında çalışan görevliler ve vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda ise; “Eski terminalimiz tabiri yerindeyse çöplük gibiydi. Hiçbir şey yok. Yolcu ve çalışanlar açısından hijyenik değildi. Şu anda terminalimiz çok güzel oldu. Başta Yücel Başkanımıza ve vesile olan herkesten Allah razı olsun, çok teşekkür ederiz. Her yer çiçek gibi oldu. Büyükşehir belediyemizin çalışmalarını takdir ediyoruz. Cennet Sarımsaklı’mıza yakışır bir garaj oldu.” açıklamalarında bulundular.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler