Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Rolleri için bambaşka insanlara dönüşen 13 ödüllü oyuncu!
        1

        CILLIAN MURPHY – PLÜTON'DA KAHVALTI

        En son Peaky Blinders dizinde gördüğümüz Murphy bir zamanlar Plüton’da Kavhaltı filmi için kadın rolünü canlandırmıştı. Murphy gösterdiği performansla hayranlarının beğenisini toplamıştı.

        2

        CHRIS HEMSWORTH – IN THE HEART OF THE SEA

        Hemsworth film için diyete girerek her gün 500 kalori kaybetmişti. Yapım için 10 kilo veren oyuncu değişiklik sürecinde epey bir zorluk yaşamış.

        3

        GLENN CLOSE – HİZMETKAR ALBERT NOBBS

        Hizmetkar Albert Nobbs karakteri için erkek rolünü oynamayı kabul eden Close, rolüne tamamen bürünerek tanınmaz hale gelmişti. Glen Close bu rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar adayı olmuştu.

        4

        TOM HARDY– LEGEND (EFSANE)

        Tom Hardy, Legend filminde iki farklı karakteri canlandırarak oyunculuğunu bir kez daha ortaya koymuştu.

        5

        CHRİSTAM BALE – VİCE

        Christan Bale gösterdiği rollerle adından söz ettiren usta oyuncular arasında yer alıyor. Vice filmi için Bale 100 kilonun üzerine çıkmıştı. Bale gösterdiği performansla Oscar’a aday isimlerdendi.

        6

        MATTHEW MCCONAUHGEY – DALLAS BUYERS CLUB (SINIRSIZLAR KULÜBÜ)

        Sınırzsızlar Kulübünde Jared Leto ile rol arkadaşlığı yapan McConaughey, film için 23 kilo verdi. Usta oyuncu bu filmde canlandırdığı rol sayesinde En İyi Oyuncu Oscar’ını kazanmıştı.

        7

        JARED LETO – DALLAS BUYERS CLUB (SINIRSIZLAR KULÜBÜ)

        Jared Leto Sınırsızlar Kulübü filminde HIV virüsünü taşıyan bir transseksüeli canlandırıyordu. Film için Leto 13 kilo vermiş ve 52 kiloya düşmüştü. Başarılı oyuncu performansıyla En İyi Yardımcı Oyuncu Oscar’ını kazanmıştı.

        8

        TOM HANKS – CASTAWAY (YENİ HAYAT)

        Tom Hanks, Yeni Hayat filminin çekimlerinde normal kilosundaydı. Issız bir adaya düşen adamı canlandıran Hanks, filmin sonunda oldukça kilo vermişti ve verdiği kilolar tehlikeli boyutlara erişmişti.

        9

        ERİC BANA - CHOPPER

        Eric Bana, Chopper filminde kasap karakterine hayat verebilmek için tam 20 kilo alıp, ciddi bir egzersiz programı yapmıştır.

        10

        CHRİSTAN BALE - THE MACHİNİST (MAKİNİST)

        Makinist filminde Christian Bale rolü için özel bir diyete girmiş ve 84 kilodan 54 kiloya düşerek tamamen değişime uğrayanlar arasına girmiştir. Gösterdiğim performansla Bale bir kez daha usta oyunculuğu ile hayranlarının beğenisi toplamayı başarmıştı.

        11

        HİLARY SWANK - BOYS DON'T CRY

        Hilary Swank “Boys Don’t Cry” filminde canlandırdığı karakter ile En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar ve Altın Küre kazanmıştır. Swank bu filmde erkek olmak isteyen ve erkek gibi davranan bir kadını canladırmıştır. Filmin öyküsü ise gerçek bir hikayeye dayanıyor.

        12

        CHARLİZE THERON – MONSTER (CANAVAR)

        Aileen Carol Wuornos’u canlandıran güzel oyuncu Theron, film içerisinde gösterdiği performansla ve değişimiyle izleyenlerin beğenisini kazananmış ve aynı yıl En iyi kadın oyuncu dalında Oscar, Altın Küre ve Altın Ayı ödüllerinin sahibi olmuştur.

        13

        NİCOLE KİDMAN – HOURS (SAATLER)

        Saatler filminde Virginia Woolf’a hayat veren Nicole Kidman’nın şaşırtıcı değişimi izleyenler tarafından oldukça ilginç bulundu. Canlandırdığı rol için bambaşka bir insan olan Kidman’ını tanınmakta zorluk çekti. Filmde gösterdiği oyunculukla 2003 yılında Oscar ödülünü aldı.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ