Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Baraj oyuncuları kimler ve isimleri ne? Baraj dizisi nerede çekiliyor? İşte Baraj oyuncu kadrosu!
        1

        BARAJ DİZİSİNİN KONUSU

        "Nazım’ın (Feyyaz Duman), internette bir arkadaşlık sitesinde Nehir’le (Biran Damla Yılmaz) tanışma hikayesi konu alınıyor. Birbirlerini hiç görmemiş olma durumu, Nehir’in fotoğrafını göndermesiyle değişir. Nehir’in çok güzel ve kendinden genç olduğunu düşünen Nazım yüzündeki yara yüzünden kendi fotoğrafını göndermeye çekinir ve Nehir’in ısrarı ve onu kaybetme korkusundan dolayı Nazım, baraj inşaatına İstanbul’un renkli hayatından sürgün gönderilmiş, yakışıklı ve çapkın bir genç olan Tarık’ın (Burak Yörük) fotoğrafını gönderir. Nehir’in fotoğraftaki Tarık’ı beğenmesi ve sürpriz bir şekilde baraja gelmesi işleri karıştıracaktır" şeklinde özetlenebilir. Baraj oyuncu kadrosu haberimizde...

        BARAJ DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

        Baraj dizisi Sakarya'da yer alan Akçay Barajı şantiyesinde çekilmektedir. Baraj sahnesi haricindeki çekimlerin de bu bölge civarında gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. Çekimlerde farklı şehirlerden sahneler de bulunuyor.

        2

        FEYYAZ DUMAN (NAZIM)

        Feyyaz Duman, 1982 yılında Mardin'de doğmuştur. Eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Halk Dansları Bölümü'nde tamamladıktan sonra New York'ta oyunculuk eğitimi almıştır. New York’ta 5 yıl kaldıktan sonra Türkiye’ye döndü. Annemin Şarkısı adlı filmle 51. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı. Ayrıca Feyyaz Duman Antalya Film Festivali’ne iki film ile katılan tek erkek oyuncudur.

        2016 yılında rol aldığı İçerde dizisi ile ilk kez televizyon ekranlarında yer alan Feyyaz Duman şimdilerde Fox Tv'de yayınlanan; kadrosunda Özge Özpirinçci, Caner Cindoruk, Bennu Yıldırımlar, Ayça Erturan, Ece Özdikici, Ali Semi Sefil, Kübra Süzgün gibi isimlerin yer aldığı Kadın dizisinde Arif karakterini canlandırmaktadır. Feyyaz Duman 1.75 metre boyunda ve 65 kilodur.

        3

        BİRAN DAMLA YILMAZ (NEHİR)

        28 Haziran 1997 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Oyunculuk kariyerine 2013 yılında başlamış olan Yılmaz halen konservatuvarda okumaktadır. Çılgın Dersane 4: Ada filminde oynamış, Kırgın Çiçekler ve Canevim dizilerinde başrol oyuncusu olarak yer almıştır.

        4

        BURAK YÖRÜK (TARIK)

        Burak Yörük, 26 Mayıs 1995'te İstanbul'da doğdu. 4N1K İlk Aşk adlı dizide oynadığı karakter sayesinde ün kazandı.

        5

        SUMRU YUVRUCUK (ZERRİN)

        Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu, yönetmen Sumru Yavrucuk, 1961 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. 1977 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı'na kayıt olan Yavrucuk, şan ve tiyatro bölümlerinde eğitim aldı, ardından 1979 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü'ne geçiş yaptı. 1982 yılında İstanbul Devlet Tiyatroları'nın kadrosuna geçen Sumru Yavrucuk, halen Devlet Tiyatroları'nın oyuncuları arasında yer almaktadır.

        1988 tarihide rol aldığı Önce Canan adlı yerli dizi ile tv sektöründe de boy gösteren Yavrucuk'un sinema ile tanışması ise, 1990 tarihli Yorum Yok adlı filme gerçekleşmiştir. Yavrucuk'un 1992 yılında rol aldığı iki film, Çıplak ve Seni Seviyorum Rosa ise, en fazla ses getiren filmleri oldu ve de Seni Seviyorum Rosa başarılı oyuncuya 1991 yılında Altın Portakal, 1992 yılında ise Altın Koza ödüllerini getirdi.

        Sumru Yavrucuk, sağır ve dilsizlerin kullandığı işaret dili olan Gestuno'ya hakim bir konuşmacı olarak da bilinmekte. On yıla yakın bir süre sağır dilsizlerden oluşan bir sessiz tiyatro grubuna yönetmenlik yapan Sumru Yavrucuk, bu grupla beraber sahnelediği Susuz Yaz adlı tiyatro oyunu ile 1986 yılında Türkiye Sağır Dilsizler Mim Festivali'nde En İyi Yönetmen ödülünü kazanmıştır.

        Altın Portakal, Afife Jale ve Avni Dilligil başta olmak üzere çok sayıda ödülü bulunan Sumru Yavrucuk, şimdilerde Fox TV ekranlarında yayınlanmakta olan Baraj dizisinde Zerrin karakterine hayat vermektedir.

        6

        KORAY ŞAHİNBAŞ (HAKAN)

        Tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu. 1972 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. 2008 yılından buyana birçok film ve dizide rol almıştır. 2012 yılında Dila Hanım dizisinde canlandırdığı Raşit karakteri de Koray Şahinbaş’ı kariyerinin önemli dizilerindendir. Yine Fi ve Sahipli isimli internet dizilerinde yer almıştır.

        Koray Şahinbaş, son çalışmalarından 2018-2019’da rol aldığı Diriliş: Ertuğrul dizisinde Tara, 2020’de rol aldığı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Zeki Sivri karakterini canlandırdı. Yeni projelerde yer almaya devam etmektedir.

        Yonca Cevher ile 2015 yılında evlenmiştir. Özellikle Savaşçı dizisinde hayat verdiği doktor karakteri ile tanınmıştır.

        7

        GİZEM KARACA (BAHAR)

        Gizem Karaca, 7 Eylül 1992 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Annesi Münevver Karaca, babası Cüneyt Karaca'dır. Aslen anne tarafından Arnavut, baba tarafından Selanik göçmenidir. Küçükken ailesi Amerika'ya taşındığı için çocukluğu ABD ve Kanada'da geçti. İlkokulu ABD'de, ortaokulu Kanada'da bitiren Karaca lise yıllarında Türkiye'ye döndü. Lise bittikten sonra İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazandı. İngilizce ve Fransızca biliyor.

        Karaca 16 Eylül 2017 tarihinde işletmeci Kemal Ekmekçi ile evlendi.

        İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazandıktan sonra zor geçen derslerden kaçmak için güzellik yarışmasına katılmaya karar vermiş, Miss Turkey 2011 güzellik yarışmasına katılmış ve 2. olmuştur. Yarışma bittikten hemen sonra gelen dizi tekliflerini değerlendirmiş, 2012 yılında yayınlanan Eve Düşen Yıldırım adlı dizide başrol ile oyunculuk kariyerine başlamıştır. 2012-de Emir'in Yolu isimli ikinci dizisinde de baş rol Güneş Sancaktar'ı oynadı. 13. bölümün ardından dizi yayından kaldırıldığı için bir süre Amerika'ya gidip New York Film Akademisi'nde oyunculuk eğitimi alan Gizem Karaca yeni dizisi Benim Hala Umudum Var ile 2013 ün yazında ekranlara dönüş yapmıştır. Güzel oyuncu 2014 yılında Seni Seviyorum Adamım isimli ilk sinema filminde başrol oynadı. Film 21 Kasım'dan itibaren vizyona girdi. Karaca 2014 Haziran ayında Star TV'de yayınlanmaya başlayan Güzel Köylü adlı dizide Mehmet Ali Nuroğlu ve Berk Cankat ile beraber başrol oynadı. Ancak dizi, 17 Haziran 2015'te sona erdi. 2017 de İçimdeki Fırtına dizisinde rol almaya başlamıştır. Aynı zamanda 2017 de Kara Sevda dizisine komiser Mercan rolü ile katıldı ve birkaç bölüm sonra ayrıldı.

        8

        İMAN CASABLANCA (ZAHRA)

        Faslı Arap model ve dizi film oyuncusu. 1.75 cm boyundadır. 1999, Fas doğumlu. Babası komiser ve annesi ise Fransızca öğretmenidir. 6 kardeşli bir ailede büyüdü. Fas'ta matematik mühendisliği okuyan Casablanca, Arapça, Fransızca, Türkçe ve Farsça olmak üzere toplam dört dil biliyor.

        Best Model of the World 2018 birincisi olan Iman Casablanca Dört dil bilen uluslararası bir oyuncudur. Matematik mühendisi olan Iman Casablanca iyi Türkçe’si ile dikkat çekmektedir. Iman Casablanca 2018’de Türk Hava Yollarında Kabin Memuru olarak çalışmıştır.

        2019 yılında Uykusuzular Kulübü dizisi oyuncu kadrosunda yer aldı. 2020 yılında rol aldığı Baraj dizisinde Ümran karakterini canlandırdı. Yeni projelerde yer almayı sürdürmektedir.

        9

        NEZAKET ERDEN (NERMİN)

        Nezaket Erden ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Mersin'de tamamladıktan sonra Galatasaray Üniversitesi'nde felsefe okumak üzere İstanbul'a yerleşti. Üniversite öğrenimi süresince tiyatro eğitimlerine katıldı. Akademi 35,5 Sanat Evi’nde burslu olarak eğitim aldı. Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden mezun olur olmaz Kadir Has Üniversitesi’nde Film ve Drama-Oyunculuk Programı’nda yüksek lisans eğitimine devam etti. Yüksek lisans eğitimini 2016 Haziran ayında başarıyla tamamladı.