Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Baş Belası oyuncuları isimleri: Resimli Baş Belası oyuncu kadrosu - Baş Belası dizi konusu
        1

        Yönetmenliğini Murat Onbul'un üstlendiği dizide Gülsev Karagöz, Zafer Özer Çetinel, Ahmet Orçun Okşar ve Ramazan Demirli senaristliğini yapacak.

        BAŞ BELASI KONUSU

        Baş Belası, kendisini ailesine adamış bir kadın olan İpek Gümüşçü'nün hayatını derinden sarsan olaylar sonucu emniyette psikolog olarak çalışmaya başlamasıyla yaşadıklarını konu alıyor. İpek'in çocukluğundan beri tutkusu olan polisiye merakı onu cinayet büro baş komiseri Şahin Kara'yla sık sık karşı karşıya getirecek. "Baş Belası" birbirine taban tabana zıt bu iki karakterin polisiye maceralarla süslü eğlenceli hikayeleri...

        2

        BAŞ BELASI OYUNCULARI

        İREM HELVACIOĞLU - İPEK GÜMÜŞÇÜ

        Güzel, şık, bakımlı, zevkli bir kadın. Son derece zeki, gözlem yeteneği yüksek, beden dili ve insan psikolojisini okuma konusunda uzman. Hareketli, enerjik, biraz fazla konuşuyor. Psikoloji mezunu olmasına, üzerine bir de klinik psikoloji alanında yüksek lisans yapmasına rağmen hiç çalışmamış, erken yaşta evlenip ev kadını olarak sürdürmüş hayatını. Hayatı boyunca hiç maddi sıkıntı çekmemiş. Cemiyette yani sosyetede sevilen bir sima olmuş. Canından çok sevdiği bir oğlu var. Onun için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır, her zorluğa katlanabilir. Polisiye meraklısı. Konusu polisiye olup da okumadığı kitap, izlemediği film kalmamış. Büyük bir arşivi var. Kocasının hataları nedeniyle İpek'in hayatı alt üst oluyor. Art arda yaşadığı beklenmedik olaylar zinciri sonucunda cemiyet hayatının incisi, ev kadını İpek'in yeni bir kimliği oluyor ve emniyette göreve başlıyor. Yedi düvelle barışık, iletişim uzmanı İpek'in karşısına duvarlarını bir türlü yıkamadığı Şahin çıkıyor.

        3

        SEÇKİN ÖZDEMİR - ŞAHİN KARA

        Karizmatik, az konuşan, kendi bildiğinden şaşmayan bir adam. Cinayet Büro'nun başarılı başkomiseri. İşini severek yapıyor, işine karışılmasından hiç hoşlanmıyor. Kız kardeşiyle birlikte bir yetimhanede büyümüş. Bekar, hiç evlenmemiş. Kendisi gibi polis olan kız kardeşinin kaybı Şahin'in hayatının dönüm noktası. Kardeşinin ölümüne sebep olan şebekeyi çökertmek en büyük amacı. Kaybedeceği bir şey yok, gözü pek, korkusuz. Öfkeli, inatçı, çoğunlukla ters ve sert bir yapısı var. Ekibini sevip kolluyor. Sevgisini pek göstermese de hepsini ailesi gibi sahiplenmiş. İpek hariç. Polis olmayan birinin cinayet büroda işi olmadığını düşünüyor Şahin. Kendince haklı sebepleri de var. Rutinlerini seven, alışkanlıklarına bağlı Şahin'in hayatı, İpek'le çalışmak zorunda kalınca alt üst oluyor. Tarzları birbirinden farklı, bakış açıları birbirinden farklı, eğitimleri, statüleri birbirinden farklı bu iki ayrı dünya insanının ortak bir amacı var.

        4

        DİLARA AKSÜYEK - NAZLI TÜZÜN

        İpek'in en yakın dostu. Tam bir sosyete güzeli. Nazlı'yı makyajsız, saçları yapılmamış, üstü başı özensiz görmek imkansıza yakın. Tez canlı, çoğu zaman agresif bir kadın. Dobra, cesur, cüretkar. Sevdikleri söz konusu olduğunda aşırı korumacı, hatta kıskanç. Aklına geleni yapan, söyleyen, kendine has espri anlayışı ve tarzıyla eğlenceli bir kadın.

        5

        BÜLENT DÜZGÜNOĞLU - MEHMET YAĞCI

        Cinayet Büro'nun amiri. Babacan bir adam, insan ilişkileri iyi, orta yolu bulma konusunda uzman. Adil, hakkaniyetli, dürüst, öngörülü biri. İpek'in Şahin'e, Şahin'in İpek'e iyi geleceğini, birlikte harika işler çıkarabileceklerini ilk fark eden o oluyor. Emeklilik için gün sayıyor. Eşinin vefatından sonra çocuklarına hem anne hem baba olmuş. Üniversitede okuyan bir oğlu, lisede okuyan bir kızı var. Şahin'le çok yakınlar. Şahin'i kardeşi gibi, oğlu gibi sevip kolluyor.

        6

        NEŞE BAYKENT - PERİHAN AYDOĞAN

        İpek'in annesi. Yaşına göre güzel, hoş, alımlı bir kadın. Zevkli ve zarif. Ona Perihan diyen sayılı. Herkes Peri diyor. Kendisine hayranlık besleyen Nazlı'nın deyimiyle cemiyetin "kraliçe"siyken kızına bir türlü yakıştıramadığı, pek hoşlanmadığı ama katlanmak zorunda kaldığı damadının karıştığı olaylar sebebiyle tahtından indiriliyor. Peri her zaman gururlu, mağrur bir kadın. Baskın bir karakter, sözünün dinlenmesini seviyor. Kendine güveniyor. Lafını hiç sakınmıyor, kimseden korkusu yok. Torununa çok düşkün. İpek'in emniyette çalışmasından, hayatını tehlikeye atmasından son derece şikayetçi.

        7

        TANER RUMELİ - YENER YILMAZ

        Cinayet Büro eski başkomiseri, şimdinin emniyet müdür yardımcısı. Yakışıklı, sert, otoriter, zeki bir adam. Biraz politik, entrikacı, nabza göre şerbet vermeyi biliyor. Genelde soğukkanlı biri ama onu çileden çıkartan Şahin. Şahin'e sinir oluyor. Şahin'in kapanan dosyalar üzerinde çalışmaktaki ısrarı, her vakayı takıntılı olduğu şantaj şebekesine bağlaması, üstüne vazife olmayan işlere burnunu sokması, inatçılığı, dik kafalılığı Zafer'i deli ediyor. Hikmet'in, yeni gelen İpek dahil tüm ekibin Şahin'i sevip korumasına da deli oluyor.

        8

        YILMAZ KUNT - DORUK AKKAYA

        9

        BUSE BUÇE KAHRAMAN - NERMİN KUŞÇU