Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Başı bidona sıkışan köpeği kurtardılar - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Habertürk’ten Emrah Doğru’nun haberine göre, Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Hocaköy yolu üzerinde kafası bidona sıkışan köpek, yoldan geçmekte olan okul müdürü Sadettin Cevheroğlu ve arkadaşları tarafından kurtarıldı.

        Yolda araçla seyir halindeyken fark ettikleri köpeğe yaptıkları müdahaleyi anlatan Cevheroğlu, "Köyden merkeze doğru giderken yol kenarında bir köpeğin kafasında bir bidonla, arabadan uzaklaşarak ve kaçarak gittiğini gördük. Bizim arkadaşlarla fark ettikten sonra hemen durmasını istedik. O da fark etti zaten hemen aracı durdurduk. Biz ona yaklaşmaya çalışırken köpek baya bir korkuyordu çünkü biz onu baya bir kovaladık. En son buğday tarlasına girerken yakaladık. Arkadaşlarla onu tutup yola doğru getirdik. İlk başta köpeğe zarar vermemek için çok zorlamıyorduk. Biz bidonu kesmeyi hatta önce veterinere falan götürmeyi düşündük. Bidonun uç kısımları kalındı kesemedik. Sonra bir şekilde bidonu kafasından çıkarttık" ifadelerini kullandı.

        "İYİLİK BULAŞICIDIR"

        Yardıma ihtiyacı olan bir canlıya duyarsız kalmayıp yardım eden öğretmenler o anları sosyal medyada paylaşarak insanlara örnek oldu. Hayvanlara merhamet etmenin insanlara merhamet etmek kadar değerli olduğunu söyleyen Cevheroğlu, "İyilik paylaştıkça çoğalır. Bu tür şeyleri paylaşmanın gerçekten birçok insana örnek olabileceğini düşünüyorum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ