Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başvuru süresi uzatıldı! Uzman ve başöğretmenlik başvuruları ne zaman bitiyor? Uzman ve başöğretmenlik sınavı ne zaman ve hangi tarihte yapılacak?
        1

        Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavlarında geri sayım sürüyor. Kariyer Basamakları yazılı sınavı başvuru süreci uzatılırken, son başvuru tarihi merak konusu oldu. MEB , uzman öğretmen ve başöğretmen sınavları için örnek soruları paylaşırken, sınava katılım sağlayacak olanlar sınav tarihlerini araştırmaya başladı. Peki Uzman ve başöğretmenlik başvuruları ne zaman bitiyor? Uzman ve başöğretmenlik sınavı ne zaman? İşte detaylar...

        2

        UZMAN VE BAŞÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI BİTTİ Mİ?

        Başvuruları 26 Eylül ile 3 Ekim tarihleri arasında alınacak olan sınav başvuru süreci MEB tarafından yapılan açıklamayla uzatıldı. Yapılan açıklamada:

        "Milli Eğitim Bakanlığı'nca 'Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'na başvuruda bulunmak isteyen öğretmenlerle sınavdan muaf olanların başvuru süreleri, gelen talep üzerine 6 Ekim Perşembe günü saat 23.59'a kadar uzatıldı.

        Uzman ve başöğretmenlik mesleki gelişim çalışmalarının Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri'ne (MEBBİS) yüklenme süresi ise 5 Ekim Çarşamba günü saat 23.59'a kadar uzatıldı" denildi.

        3

        UZMAN VE BAŞÖĞRETMENLİK SINAVLARI NE ZAMAN?

        Uzman ve Başöğretmenlik yazılı sınavı 19 Kasım 2022’de gerçekleştirilcek. Sınav sonuçlarının ise 12 Aralık tarihinde duyurulması bekleniyor.

        Uzman ve Başöğretmenlik sınav tarihleri hakkında açıklama yapan Bakan Özer şunları dile getirdi;

        "Eğitimlerini tamamlayan uzman öğretmenlerimizin başöğretmen olabilmeleri, sınav tarihi itibarıyla 10 yılını ve eğitimlerini başarıyla tamamlamış olan öğretmenlerimizin de uzman öğretmen olabilmeleriyle ilgili sınavı da 19 Kasım'da gerçekleştireceğiz."

        UZMAN ÖĞRETMENLİK/BAŞÖĞRETMENLİK EĞİTİM PROGRAMI VE YAZILI SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ

        4

        BAKAN ÖZER'DEN ÖRNEK KİTAPÇIK MÜJDESİ

        Bakan Mahmut Özer'den uzmanlık sınavlarına dair açıklama geldi. Açıklamada, ''Belki öğretmenlerimiz tedirgin, sınavların sorularının nasıl olacağını kestiremiyorlar. Gereksiz şekilde kaygılanıyorlar, eğitimler bittikten sonra örnek kitapçıklar yayınlamaya karar verdik ki nasıl bir çerçeve içerisinde uzman ve başöğretmenlik sınavlarının yapılacağını sizlere göstermiş olacağız. Eylül ayı içerisinde yayınlayacağız onu da inşallah” ifadeleri yer aldı.

        UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ

        BAŞÖĞRETMENLİK SINAVI ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ

        5

        2022 SERTİFİKA TAKVİMİ

        Eğitimlerini başarıyla sonlandırarak sertifika almaya hak kazanan öğretmenlerin sertifikaları 4 Ocak 2023 tarihinde düzenlenecek. başöğretmen ya da uzman öğrertmen unvanı alan adaylar 15 Ocak 2023’te unvanlar için eğitim öğretim tazminatından yararlanabilecek.

        UZMAN VE BAŞÖĞRETMENLİK EĞİTİMLERİ BİTTİ Mİ?

        Uzman ve Başöğretmenlik eğitim programı başvuruları 1- 10 Haziran 2022 tarihleri arasında alındı. Uzman öğretmenlik eğitimleri 18 Temmuz ile 5 Eylül arasında, başöğretmenlik eğitimleri ise 18 Temmuz ile 19 Eylül günleri arasında gerçekleştirildi.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ