Aylar sonra ilk kez onlarca Filistinli El Halil'deki Harem-i İbrahim Camisi'nde sabah namazı kıldı. Çok sayıda İsrail askerinin de cami çevresinde hazır bulunduğu görüldü.
El Halil Vakıflar Müdürü Hafzi Ebu Senine, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Kovid-19 tedbirlerini gerekçe göstererek sadece 50 kişinin camiye girişine izin verdiğini söyledi.
Ebu Senine, sabah namazı kılmak isteyen Filistinlilerin üç seferde alındığı camide, üç kez sabah namazı kılındığını ifade etti.
Batı Şeria'nın güneyindeki Beytullahim kentinde bulunan Doğuş Kilisesi de yoğun güvenlik önlemleri altında ibadete açıldı.
Filistin Turizm ve Tarihi Eserler Bakanı Rula Muayaah, "Kilisenin açılması, hayatın yeniden normale dönmesi konusunda umut verici. Kilise salgından önce dünyadan milyonlarca hacı ve turisti ağırlıyordu." dedi.
Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, dün yaptığı açıklamada, Kovid-19 tedbirlerinin gevşetilmesi kapsamında bu sabah ibadethanelerin yeniden açılacağını duyurmuştu.
Filistin Sağlık Bakanlığı, ülkede virüs nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam vaka sayısının 602 ve iyileşen hasta sayısının ise 475 olduğunu açıklamıştı.
,Qais Omar Darwesh Omar
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.