Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Almanya Bayern Münih: 4 - Borussia Dortmund: 2 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri

        Almanya Bundesliga'nın 24. haftasındaki dev derbide Bayern Münih evinde Dortmund ile karşılaştı. Allianz Arena'da oynanan Der Klassiker'i 2-0 geriden gelen Bayern Münih 4-2 kazandı. Mücadelenin henüz 2. dakikası oynanırken Borussia Dortmund, Erling Haaland ile 1-0 öne geçti. Bu golden sadece 7 dakika sonra genç yıldız bir kez daha sahne aldı ve Borussia Dortmund'un 2. golünü kaydetti. Maçın geri kalanında ise işler, sarı-siyahlıların istediği gibi gitmedi.

        Bayern Münih'e galibiyeti getiren goller, ikincisi penaltıdan olmak üzere 26, 44 ve 90'da Lewandowski ile 88. dakikada Goretzka'dan geldi. Bayern Münih böylece, Dortmund'u konuk ettiği son 4 maçta rakip ağlara toplam 19 gol göndermeyi başardı. Bu sonucun ardından Bayern Münih üst üste 2. galibiyetini aldı ve 53 puanla liderlik koltuğunda yer aldı. Son 5 maçta 3. kez puan kaybı yaşayan Dortmund ise 39 puanda kaldı.

        Bundesliga'nın 25. haftasında Bayern Münih deplasmanda Werder Bremen ile karşılaşacakken, Dortmund evinde Hertha Berlin'i konuk edecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ