Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Bayern Münih'in hocasından son dakika açıklamalar: Beşiktaşlı Talisca'ya büyük övgü! - Futbol Haberleri

        Bayern Münih Teknik Direktörü Jupp Heynckes, Vodafone Park'ta basın toplantısı düzenledi.

        Alman teknik adam yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

        "10 kişi kalmak Şampiyonlar Ligi'nde işleri çok zorlaştırır. Beşiktaş da ilk maçta onu yaşadı. O maçta kendi oyunumuzu oynadık. 10 kişi kalmaları taktiğimizi yansıtmamızı rahatlattı, işimiz kolaylaştı. Tüyleri ürperten bir atmosfer olacak. Türk taraftarları çok meşhur, futbol burada çok coşkuyla yaşanıyor.

        Beşiktaş sadece iyi oyunculardan kurulu değil, çok da iyi bir takım. Çok iyi hocası da var. Bu işin sırrı bu, önemli olan takım olmak. Beşiktaş da bunu oluşturdu. Ajax da bunu oluşturmuştu."

        REKLAM

        Beşiktaş'tan hangi futbolcuyu takımında görmek istediğinin sorulması üzerine Heynckes "Talisca tabii ki, yıldız bir oyuncu." dedi.

        Alman teknik adamsözlerine şöyle devam etti:

        "Tüm maçlarımızı ciddiyetle oynuyoruz, ağır idmanlar yapıyoruz. Bu otomatikleştirdiğimiz sistemi, pres, pas, rakip kale önündeki oyunu hala mükemmelleştirebiliriz diye düşünüyoruz. Üst düzey rakiplerle karşılaşınca buna hazırlıklı olmalıyız.

        Ribery performansını aynı seviyede tutmayı başaran ender oyunculardan biri. Kendini hep hazır tutmaya çalışan bir oyuncudur. Bireysel olarak çok çalışma yapar. Çok iyi hazırlandığı için tekrar eski performansına kavuştu.

        Burada 20 üst düzey oyuncuyla bulunuyoruz ve burada bulunmalarının bir sebebi var. Tüm oyuncularımı aynı seviyede görüyorum, sabit bir 11 yoktur.

        Oyuncularımı çok ciddi şekilde uyardım. 2013'te Barcelona ile yarı finalde oynarken, 5 oyuncumuz sarı kart sınırındaydı. Hiçbiri sarı kart görmedi ve finalde oynadı. Oyuncular disiplinle oynayınca, sarı kart görmeden atlatabiliyorlar.

        Futbol dünyasındakiler için, iyi bir atmosferde oynayabilmek önemlidir. Taraftar bu oyunun en önemli parçasıdır. Glasgow'da Celtic'e karşı oynadım, müthişti, Napoli deplasmanı müthişti. Yarın da takımıyla nefes alan bir taraftar topluluğu olacaktır.

        Takımımızda çok tecrübeli oyuncular var. Milli takımlarla da önemli maçlara çıkmış, deneyimli oyuncular var. 5-0 rahat bir avantaj gibi gözükse de, yüksek konsantrasyonla maça başlamalıyız, oyuncular bunun farkında.

        James Rodriguez'in birkaç gündür takımla çalıştığını ve benim de tedbirli bir antrenör olduğumu düşünecek olursak, bir opsiyon olduğunu söyleyebiliriz ama kararımı yarın vereceğim.

        Robben'in yarın oynaması gerekseydi, oynayabilirdi ama tedbirli davranıyoruz. Bir kas sakatlığından bahsediyoruz. Robben ile konuştum ve 'Münih'te kal, şu anda sana ihtiyacım yok' dedim."

        MÜLLER'DEN VODAFONE PARK AÇIKLAMASI

        Heynckes'in performansın artmasını istemesiyle ilgili konuşan Thomas Müller, "Neyi kastettiğini çok iyi biliyorum. Performans artışını, daha büyük bir meydan okumayla karşı karşıya kaldığımız zaman test edebiliriz. Bizi çok zorlayan rakiplerle oynadığımız zaman herhangi bir hata yapma lüksümüz olmayacak. Ofansif anlamda hır fırsattan yararlanma ve defansif anlamda hata yapma şansımız olmayacak. O rakipler de hata affetmeyecek rakipler olabilir. Geçen haftalarda sık sık cezalandırılmadığımızı görüyoruz. Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak istiyorsak herhangi bir hataya yer veremememiz gerekiyor. Teknik direktörümüzün bir zafiyetten bahsettiğini düşünmüyorum, rakiplerin güçleriyle ilgili konuştuğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

        "STADIN NAMINI BİLİYORUZ"

        Beşiktaş maçının kendileri adına özel bir maç olacağını söyleyen Müller, "Stadın ne kadar büyük bir namının olduğunu biliyoruz ve bu atmosferi heyecanla bekliyoruz. İyi bir maç ortaya koymak istiyoruz. Sonrasında milli maçlar var. Brezilya'yla oynayacağız. 2014'teki gibi farklı bir sonuç çıkacağını sanmıyorum ama anılarımız canlanıyor. Dünya Kupası için iştahımızı kabartmak istiyoruz" dedi.

        Maça gazetecilerin hazırlandığı gibi hazırlandıklarını söyleyen Müller, "Siz bilgi toplayıp, istatistik değerlendiriyorsunuz. Biz de buna göre maça hazırlanıyoruz. Maçı 0-0 başlıyor gibi değerlendiriyoruz. Bizim için çok önemli olan, maçın başlama vuruşuyla birlikte, rakibin inancının doğmasına sebep verecek hatalar yapmak istemiyoruz. İlk maçtaki performansımızı ortaya koymak istiyoruz" açıklamasını yaptı.

        "İSTANBUL'DA KENDİMİ ÇOK GÜVENDE HİSSEDİYORUM"

        Alman bir gazetecinin sorduğu, "İstanbul çok güzel bir şehir ve eskiden çok fazla Alman turist geliyordu. Siyasi nedenlerden dolayı artık fazla Alman turist gelmiyor. İstanbul'u güvenli buluyor musun?" sorusunu yanıtlayan Müller, "İstanbul'da kendimi çok güvenli hissediyorum. Burada yürekten karşılandık. Taraftar da karşıladı bizi. Dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi bizimle fotoğraf çektirmek istediler. Olumlu duygular yaşıyoruz. Otelden boğazı izleyebiliyoruz. Ancak unutmamalıyız ki, buraya çalışmaya geldik" diyerek sözlerini tamamladı.

        BAYERN MÜNİH MAÇA HAZIR

        UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Beşiktaş ile karşılaşacak olan Bayern Münih, Vodafone Park'ta yaptığı son antrenmanla hazırlıklarını tamamladı.

        Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçında Beşiktaş'a karşı 5-0 kazanarak tur biletini ilk maçta cebine koyan Bayern Münih, yarın oynanacak olan rövanş karşılaşmasının hazırlıklarını da tamamladı. Vodafone Park'ta Teknik Direktör Jupp Heynckess yönetiminde yapılan antrenman kondisyon çalışmasıyla başladı. İlk 15 dakikası basına açık olarak yapılan çalışmanın kalan bölümü ise taktik ağırlıklı olarak geçti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ