Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bayram tatili kaç gün, 9 güne uzatıldı mı? 2022 Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlıyor, 5-6 Mayıs hafta sonuyla birleşti mi ve 9 gün oldu mu?
        1

        Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? Kabine Toplantısı sonrasında merak edilen soruyla ilgili belirsizlik sona erdi. Peki, 2, 3 ve 4 Mayıs günlerinde kutlanacak olan 2022 Ramazan Bayramı tatiline "5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma günü de tatil olarak eklendi mi?" Merak edilen soruların cevabını sizler için haberimizde derledik.

        2

        2022 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

        Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan Dini Günler Takvimi doğrultusunda Ramazan Bayramı bu yıl Mayıs ayında kutlanacak. Ramazan Bayramı’nın birinci günü 2 Mayıs, üçüncü ve son günü de 4 Mayıs olacak.

        1 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı Arefesi

        2 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı 1. günü

        3 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı 2. günü

        4 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı 3. günü

        DİYANET DİNİ GÜNLER TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ.

        3

        RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

        Ramazan Bayramı tatili her sene 3 gün kutlanıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında arefe günü de yarım gün resmi tatil olarak kabul ediliyor. Ramazan Bayramı'nın üç günü de resmi tatil olarak geçiyor.

        4

        BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI?

        Kabine Toplantısı'nda gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram tatili süresi ile ilgili bir açıklama yapmadı. Kabine öncesinde bayram tatili süresinin 9 güne çıkartılacağı iddiaları bulunuyordu. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin konuşmadı.

        Konuya ilişkin yeni bir detay geldiğinde haberturk.com'dan öğrenebilirsiniz.

        5
        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ