Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler BBC Türkiye 'BBC Arşivlerinde Türkiye' programı yayında

        #resim#313647#- Getty

        BBC Türkçe, BBC'nin Türkiye'yle ilgili 60 yıllık TV arşivlerini izleyiciyle buluşturuyor. 'BBC arşivlerinde Türkiye' kapsamında ilk olarak, 1970 yapımı 'Atatürk: Türklerin Babası' belgeseli sayfamızda.

        Belgeseli izlemek için tıklayın.

        BBC'nin 1950'lerden 2000'lere uzanan Türkiye arşivlerinde, Türkiye siyasetiyle ilgili haber paketleri, programlar ve belgeseller yer alıyor.

        Arşiv görüntüleri; birçok önemli devlet insanı, siyasetçi, iş insanı, siyasi eylemci, sivil toplum örgütü temsilcisiyle röportajları da içeriyor.

        Arşivlerde, Türkiye tarihindeki olayların yanı sıra kültürel içerikli görüntüler de yer alıyor.

        'BBC Arşivlerinde Türkiye' 1950, 1960, 1970 ve 1980'lerden, çoğu İstanbul'dan olmak üzere, farklı kentlerin görüntülerine de yer verecek.

        Yayınlar hem sitede hem de sosyal medyada olacak

        Programda, BBC'nin elindeki mevcut arşiv görüntüleri kullanılacak.

        Dolayısıyla Türkiye'nin geçmişinde yaşanan her önemli konuyla ilgili görüntülerden ziyade sadece BBC'nin geçmişte haberleştirdiği konulara yer verilecek.

        Programların tümüne, BBC Türkçe'nin internet sitesindeki, 'BBC Arşivlerinde Türkiye' sayfasından ve BBC Türkçe'nin YouTube kanalından ulaşmak mümkün olacak.

        Programların kısa versiyonları ise BBC Türkçe'nin Facebook, Twitter hesaplarından takip edilebilecek.

        Bir de hatırlatma... BBC Türkçe Servisi'nin radyo arşiviyle hazırlanan 'Arşiv Odası' programlarına da buradan ulaşabilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ