Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: Erzurum'da Belediye meclis üyesi arazi kavgasında öldürüldü
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Göbekören kırsal mahallesinde arazi yüzünden çıkan kavgada belediye meclis üyesi Haydar Bulut tabancayla vurularak öldürüldü.

        DHA'nın haberine göre olay, Göbekören Mahallesi'nde saat 07.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, mahallenin 3-4 kilometre dışındaki mera alanına giden meclis üyesi evli ve 5 çocuk babası Haydar Bulut, burada hazineye ait arazi yüzünden Doğan, Mahmut ve Hüseyin Edebali kardeşlerle tartıştı.

        BIÇAKLANINCA TABANCAYLA VURDU

        Merada darbedilen Bulut, saldırıdan kurtulmak için üzerindeki bıçağı salladı. Bulut'un savurduğu bıçak Doğan Edebali'ye isabet etti. Yaralanan Edebali, tabancayla ateş ederek Bulut'u vurdu. Kardeşleri yaralanan ağabeyleri Doğan Edebali'yi araçla hastaneye götürürken, ağır yaralanan Haydar Bulut için Erzurum'dan ambulans helikopter havalandı. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde kalp masajı yapılan Bulut, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

        2 KARDEŞ GÖZALTINA ALINDI

        Hastanede tedavi altına alınan Doğan Edebali'nin sağlık durumunun ise ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Haydar Bulut'un cenazesi otopsi yapılmak üzere adli tıp kurumuna götürüldü. Doğan Edebali'nin kardeşleri Mahmut ve Hüseyin Edebali, jandarma tarafından gözaltına alındı.

        JANDARMA KÖYDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

        Jandarma bölgede güvenlik tedbirlerini artırdı. İlçeye 14 kilometre uzaklıktaki yaklaşık 140 hane ve 135 nüfuslu Göbekeren Mahallesi'nin 3 giriş noktasında kontrol noktaları kuran jandarma, Bulut ve Edebali ailelerine ait evlere de kimseyi yaklaştırmadı, araçların girişine izin vermedi.

        Öte yandan yaşanan olay nedeniyle köy sessizliğe bürünürken, her iki ailenin de bölgede barış elçisi olarak bilindiği öğrenildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ