Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ben Burdayım projesi devlet koruması altındaki kişilere destek verecek

        Sanatın iyileştirici gücüyle, New York'lu sanatçı ve öğretmen Timothy Lomas ile “Ben Buradayım” sanat atölyeleri ile devlet koruması altında bulunan engelli (özel gereksinimli) bireylerin, rehabilitasyonunu ve sosyal hayata uyumunu desteklemek amacıyla önemli bir projeyi başlatıyor.

        250 KİŞİYE DESTEK VERİLECEK

        Uluslararası sanat eğitimcisi, Küresel Çocuk Sanat Programının Başkanı ve eş kurucusu olan ABD’li ressam, fotoğrafçı, seramik sanatçısı Timothy Lomas Türkiye’de özel gereksinimli ve engelli gençlerle bir dizi sanat atölyesi gerçekleştirecek. 1-22 Temmuz 2019 tarihleri arasında T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı; Ankara/ Şereflikoçhisar, Kütahya, Uşak, Muğla, Milas/Fethiye’de faydalanıcı kurumlarının merkezlerinde düzenlenecek “Ben Buradayım” atölyeleri ile 250 engelli çocuk ve gençlerin rehabilitasyonuna destek verecek.

        REKLAM

        ABD Büyükelçiliği Hibe Programı kapsamında T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türk Çocukları Eğitim Vakfı (TÜÇEV), The Global Children’s Art Programme (GCAP) ve MK San-Art işbirliği ile gerçekleşecek “Ben Buradayım” projesi ile T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı engelsiz yaşam (rehabilitasyon) merkezlerinde kalan, devlet koruması altında yaşayan Down sendromlu ve hafif mental retardasyonlu (zeka geriliği) bireylere ulaşması hedeflenmektedir.

        AMAÇ SANAT TERAPİYLE KENDİLERİNİ İFADE EDEBİLMELERİNE FIRSAT VE OLANAK YARATMAK

        Makbule Kalyon projenin amacı ile ilgili şu bilgileri verdi: “Ben Buradayım” projesi bir anlamda Sanat’la Terapi projesidir. Amaçlarımızın başında resimle, dramayla kısaca sanatla çocuklarımızın, öğrencilerimizin, gençlerimizin, meraklılarının salt kendileri olabilecekleri, kendileri ile özdeş görebilecekleri kendilerini yapay olmaksızın, zorlamasız ve katıksız ifade edebilecekleri bir alan oluşturmak. Aynı zamanda kişinin kendiyle dertleşir gibi, gizlerini kendileriyle paylaşır gibi anlatmasını sağlamak. Duygularını, düşüncelerini, hayallerini, iç dünyalarını renklerle, biçimlerle, çizgilerle bir oyun atmosferi içinde ifade edebilmelerine fırsat ve olanak yaratmak diyebiliriz. Bu amaçlar doğrultusunda yapılan çalışmalarda sanat dalıyla ilgili teknik özellikler ve belli oranda bilgiler zorlamadan, sıkmadan sezdirmeden hem keyif alacakları hem de kendilerini ifade edebilecekleri bir ortam sağlamaya çalışılacaktır.

        Proje sonuçlarının değerlendirilmesi ile ilgili de bilgi veren Kalyon, "Proje sonuçları ilk aşamada katılımcıların atölye çalışmalarına ilgisi ile ölçülecektir. Ayrıca atölye çalışmaları sonucu çıkan ürünler de ölçüm aracı olacaktır. Dezavantajlı gruplarla çalışılacağı için birebir anket gibi net formatlar kullanılamayacaktır. Ancak uygulamaların yapıldığı kuruluşlardaki öğretmen ve yöneticilerden birebir anket çalışması ile değerlendirmeler alınacak ve final raporunda sonuçlara yer verilecektir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ