Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FLAŞ | Benzin ve motorin fiyatları zamlı tarife 29 Mart 2022: Benzin ve motorin fiyatına yeni zam var mı, güncel litresi ne kadar? LPG, benzin ve motorin (mazot) fiyatı İstanbul - Ankara - İzmir
        1

        Son dakika: Benzin ve motorin fiyatlarına 25 Mart gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere zam geldi. Geçtiğimiz hafta motorine gelen üst üste gelen zammın ardından son olarak dün akşam motorin ve benzin fiyatlarına yeniden zam geleceği bilgisi kamuoyuyla paylaşıldı. Zam haberi sonrası araç sahipleri merak içerisinde "25 Mart motorin ve benzin fiyatları ne kadar?" sorusunun cevabını merak edip araştırıyor. İşte güncel motorin ve benzin fiyatları...

        2

        MOTORİN FİYATLARI ZAMLANDI

        Türkiye Petrolleri tarafından ilan edilen güncel listeye göre, geçtiğimiz gün (25 Mart) itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatı 1 lira 37 kuruş zamlandı.

        Benzinde ise fiyat değişimi beklenmiyor.

        3

        ANKARA VE İSTANBUL BENZİN - MOTORİN FİYATLARI 24 MART

        Enerji sektöründe yer alan kaynaklara göre, 23 Mart saat 00.00'dan itibaren geçerli olmak üzere litre fiyatı benzinde 1 lira 60 kuruş, motorinde 1 lira 62 kuruş zam geldi. Bu zammın hemen ardından 25 Mart'ta motorine 1.37 TL zam geldi. Zam sonrası Ankara ve İstanbul benzin motorin fiyatları 25 Mart tarifesi şu şekilde:

        Bu geceki zamla birlikte, İstanbul Avrupa yakasında da bir litre benzinin fiyatı 19,69 TL’ye, bir litre motorinin fiyatı 23,58 TL’ye yükseldi

        İstanbul Anadolu yakasında ise bir litre benzinin fiyatı 19,70 TL’ye, bir litre motorinin fiyatı 23,60 TL’ye yükseldi.

        4

        Ankara'da ise bir litre benzinin fiyatı 19,78 TL’ye, bir litre motorinin fiyatı 23,68 TL’ye yükseldi.

        5

        EPGİS FİYAT PAYLAŞIMINI DURDURDU

        Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yılmaz’ın çağrısı üzerine akaryakıt sektörünün dağıtım ve bayii dernek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı geçtiğimiz günlerde yapıldı.

        6

        Toplantının ardından yapılan açıklamada 'tavan fiyat' uygulamasının yeniden gündeme gelebileceği bildirildi. Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesi ile petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş akaryakıta zam olarak yansımış, EPDK ve Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) arasında tartışmanın fitilini ateşlemişti.

        Karşılıklı açıklamaların ardından, EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, EPGİS de sosyal medya üzerinden yaptığı akaryakıt fiyatı duyurularına ara vermişti.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ