Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Berat Kandili ne zaman, ayın kaçında? 2022 Diyanet dini günler takvimi ile Berat gecesi ne zaman, hangi gün?
        1

        Berat Kandili ne zaman sorusu üç aylara girdikten sonra merak konusu oldu. Regaip ve Miraç kandillerinin idrak edilmesinin ardından 2022 Berat Kandili tarihi araştırılıyor. İslam dünyasında kutsal kabul edilen Berat gecesi Şaban ayının 14. gününü 15. güne bağlayan gece eda edilecek. İşte, Berat Kandili tarihi!

        2

        BERAT KANDİLİ NE ZAMAN, AYIN KAÇINA DENK GELİYOR?

        İslam alemi için büyük öneme sahip olan Berat Kandili ne zaman olduğu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dini günler takviminin yayınlanmasıyla birlikte netlik kazandı. 2022 Berat Kandili 17 Mart tarihinde idrak edilecek.

        3

        BERAT KANDİLİ HANGİ GÜN?

        Mübarek üç ayların ikinci ayı olan Şaban ayı içerisinde idrak edilecek olan Berat Kandili Perşembe gününe denk gelecek.

        4

        BERAT KANDİLİ ANLAM VE ÖNEMİ

        Berat gecesi, Kur’an-I Kerim’in toplu şekilde indirildiği gecedir. Peygamber Efendimize’e Kadir Gecesi’nde parça parça ve ilk kez indirilmeye başlanan Kur’an, Berat Kandili’nde Levh-I Mahfuz’dan Dünya semasına indirilmiştir. Allah’ın bağışlamasının ve affının çok olcağının müjdelendiği bu gecede, Allah’ın mağfiretine ulaşma ve günahlardan arınma amacı vardır.

        5

        2022 DİYANET DİNİ GÜNLER TAKVİMİ

        1

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ