Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'a torba müjdesi - Futbol Haberleri
        1

        UEFA Şampiyonlar Ligi’nin grup aşamasında rekorları altüst ederek ‘en başarılı Türk takımı’ unvanına ulaşan Beşiktaş, elde ettiği sonuçlarla UEFA takım klasmanında da müthiş bir ‘sıçrama’ yaptı.

        2

        Son beş yıllık puanların hesaba katıldığı klasmanda, bu sezon başında 45.840 puanla 43. sırada bulunan Beşiktaş, 4 galibiyet, 2 beraberlikle noktaladığı Şampiyonlar Ligi’nin grup aşaması sonrası 57.000 puanı buldu ve 22.’liğe yükseldi.

        3

        Sadece 2.040 puan topladığı 2012-2013 sezonunun hesaplamadan çıkmasıyla ve hanesine bu sezon kazandığı 19.00 puanın eklenmesiyle Siyah-Beyazlı ekip, tam 21 takımı geride bırakmayı başardı.

        4

        Beşiktaş’ın geçtiği takımlar arasında Milan, Liverpool, Roma, Lazio, Athletic Bilbao, Monaco, Lyon, PSV gibi önemli kulüpleri de bulunuyor.

        5

        2013-14 sezonunda neredeyse hiç puan toplayamayan Kartal, benzer bir performansı gelecek yıl da sürdürürse, klasmanda ilk 15 sıraya yükselebilecek.

        6

        G.SARAY VE F.BAHÇE’YE FARK ATTI

        Avrupa klasmanında en fazla yükselen takım olan Beşiktaş, böylece sezon başında gerisinde olduğu Galatasaray ve Fenerbahçe’yi de geride bıraktı.

        7

        Avrupa’da istediği sonuçları alamayan Galatasaray 31.’likten 45.’liğe gerilerken, play-off turunda elenen Fenerbahçe ise 39. sıradan 60. sıraya düştü.

        8

        TERİM'İ SOLLADI

        Kariyerinde Trabzon ve Beşiktaş’ın başında Devler Ligi’nde boy gösteren şenol Güneş, dev turnuvadaki 18 maçta 6 galibiyet, 10 beraberlik ve 2 yenilgi aldı ve bu kulvarda en başarılı Türk teknik adam oldu.

        9

        Yüzde 33.3’lük galibiyet oranı yakalayan Güneş, bir diğer tecrübeli teknik direktör Fatih Terim’i geride bırakıp zirveye yerleşti.

        10

        Türk teknik adamlar arasında Devler Ligi’nde en fazla maça çıkan isim olan Fatih Terim, 41 maçta 13 kez kazanarak yüzde 31.7’lik galibiyet oranı yakalamıştı.

        11

        ‘KARTAL’BANK PARA BASTI!

        Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde yaşadığı başarıyla kasasını doldurdu.

        12

        Galibiyet ve beraberlik priminin yanı sıra pazarlama geliriyle birlikte yaklaşık 44 milyon euro kazanan Kartal, çeyrek finale yükselmesi durumunda ise 6.5 milyon euro daha kazanacak.