Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş Alanyaspor MAÇ SONUCU ve ÖZETİ - Beşiktaş kara bulutları dağıttı! - Beşiktaş Haberleri

        Lige istediği gibi başlayamayan ve tek galibiyeti bulunan Beşiktaş, Süper Lig'in 7. haftasında lider Alanyaspor'u 2-0 mağlup etti. Beşiktaş'a bu sezonki ikinci galibiyetini getiren golleri Burak Yılmaz (penaltı) ve Diaby kaydetti. Öte yandan Beşiktaş'ta Dorukhan Toköz mücadelede sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Milli futbolcunun dizinin döndüğü öğrenildi. 23 Ağustos'tan sonra ilk kez kazanan Beşiktaş bu galibiyetle puanını 8'e yükseltti. Bu sezon ilk kez kaybeden Alanyaspor ise 14 puanda kaldı.

        Alanyaspor 13. dakikada tehlikeli geldi: Hızlı gelişen Alanyaspor hücumunda Cisse savunmanın arkasına sarkan Bammou'yu düşündü ama kademeye giren Dorukhan rakibine vuruş izni vermedi.

        REKLAM

        Dakikalar 34'ü gösterdiğinde Alanyaspor rakip savunmayı oldukça dengesiz yakaladı. Ceza yayı üzerinde topu alan Bakasetas sağ taraftan ceza sahasına giren Cisse'yi vurdu. Sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Cisse topu dışarı attı.

        Beşiktaş 37. dakikada gole yaklaştı: N'Koudou ile gelişen atakta savunma arkasına atılan pasta hareketlenen Atiba topu kaleciden kurtarmak isterken kötü konrol etti ve meşin yuvarlak dışarı gitti.

        41. dakikada sol tarafta topla buluşan Bammou ceza sahasındaki Cisse'ye ortaladı ama yıldız golcünün kafa vuruşunda kaleci Karius topu kolaylıkla kontrol etti.

        42. dakikada N'Koudou sol kanatta Baiano'nun müdahalesi ile yerde kaldı. Ev sahibi ekip sol kanatta tehlikeli olabilecek bir bölgeden serbest vuruş kazandı. Ljajic'in kullandığı serbest vuruşta savunma topu uzaklaştırmayı başardı.

        Maçın ilk 45 dakikasında gol sesi çıkmadı ve taraflar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

        Beşiktaş ikinci yarıya hızlı başladı ve 48. dakikada N'Koudou ceza sahasında Baiano'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Arda Kardeşler beyaz noktayı gösterdi. Burak Yılmaz penaltıdan topu ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi.

        REKLAM

        Alanyaspor 57. dakikada bir kez daha tehlikeli geldi: Ceza sahasına gelen ortada oyuna yeni giren Fernandes boş pozisyonda vuruşunu yaptı fakat kale sahasındaki Vida topun kaleye gitmesini engelledi.

        Temponun yükseldiği anlarda Diaby rakip sahada baskı yaptı ve topu kazandı. 59. dakikada sol taraftan kale sahasına yolladığı topu ön direkteki Burak Yılmaz iyi kontrol edemedi.

        BU KEZ ATTILAR!

        Beşiktaş 69. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Biraz önce pozisyonu değerlendiremeyen Burak Yılmaz ve Diaby ikilisi bu kez pozisyonu gole çevirdi: Diaby'nin savunma arkasına attığı pasa hareketlenen Burak Yılmaz sağ taraftan içeri çevirdi. Arka direğe koşusunu sürdüren Abdoulay Diaby topu boş kaleye gönderdi.

        DORUKHAN ADINA TALİHSİZ AN!

        70. dakika oynanırken Beşiktaş'ta Dorukhan Toköz sakatlık yaşadı. Sağlık görevlileri genç oyuncunun tedavisi için oyun alanına girdi. Oyuna devam edemeyen Dorukhan yerini Douglas'a bıraktı. Milli futbolcunun dizinin döndüğü öğrenildi.

        REKLAM

        BİR GOL DAHA KAÇTI!

        Beşiktaş 77. dakikada net bir pozisyondan daha yararlanamadı: Savunmanın arkasına atılan derin pasta N'Koudou hareketlendi ancak kalesini zamanında terk eden Marafona topu kontrol etmeyi başardı. Sonrasında topu kullanmakta geciken Marafona topu kaybetti ve kalesine geri dönmek isterken yerde kaldı. Topu alan N'Koudou sol çaprazdan topu boş kaleye göndermek istedi ancak isabet sağlayamadı.

        Alanyaspor 80. dakikada gole çok yaklaştı: Sol taraftan duvar pası ile ceza sahasına girip son çizgiye inen Bakasetas topu içeri çevirdi ancak kale sahasındaki topa kimse dokunamadı.

        Beşiktaş 84. dakikada bir kez daha gole yaklaştı: Atiba'nın güzel pasıyla savunmanın arkasına sarkan N'Koudou sol taraftan ceza sahasına girdi fakat karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta kaleci Marafona'yı geçemedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ