Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar, dünya basınında! - Futbol Haberleri
        1

        Beşiktaş ile Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Kara Kartal'ın 3-1 kazandığı maçtan sadece 4 gün sonra bu kez Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde karşı karşıya geldi. Yine Vodafone Park'ta oynanan karşılaşam 2-2 sonuçlanırken maça goller kadar kırmızı kartlar ve olaylar damga vurdu. Dev karşılaşma dünya basınında da yankı buldu. İşte dünya basınında derbiyle ilgili yazılanlar...

        2

        MARCA: "GOLLER İSPANYOL FORVETLERDEN"

        İspanya'da yayın yapan Marca gazetesi, derbiyi İspanyol golcülerden gördü. Derbide atılan ilk 2 golün de İspanyol futbolculardan gelmesine vurgu yapılarak şu ifadeler kullanıldı:

        3

        "Türkiye Kupası'nın yarı finalinde Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbide 38 faul, 4 sarı kart, 3 de kırmızı kart çıktı. Quaresma'nın kırmızı kart görmesinin ardından ise saha bir anda karıştı" Gazete ayrıca Alvaro Negredo ve Roberto Soldado'nun attığı gollerden de övgüyle bahsetti!

        4

        EL MUNDO DEPORTIVO: "YÜKSEK GERİLİMLİ DERBİ"

        Marca gibi El Mundo Deportivo da Negredo ve Soldado'nun attığı gollere vurgu yaptı. Gazete Volkan Demirel'in gol sevincine de öne çıkararak şu ifadeleri kullandı:

        5

        "Kupa yarı finalinde Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında beraberlikle sona eren yüksek gerilimli bir derbi oynandı"

        6

        AS: "NEGREDO ÖNE GEÇİRDİ, SOLDADO EŞİTLEDİ"

        As gazetesi, Fenerbahçe'nin, Alper Potuk'un kırmızı kart görmesine rağmen Şener'in golüyle devreyi önde kapattığına dikkat çekti.

        7

        Gazete, "İkinci bölümde ise 52. dakikada Quaresma, 76. dakikada Volkan Demirel kırmızı kart gördü. Talisca son dakikalarda beraberliği getirdi" yorumunu yaptı.

        8

        O JOGO: "QUARESMA, İSTANBUL DERBİSİNDE JOSEF DE SOUZA'YA YUMRUK ATTI"

        Portekiz'de yayın yapan O Jogo gazetesi gerilimi öne çıkardı. Gazete Porto'nun eski futbolcu Quaresma'nın, Josef de Souza'ya yumruk atarak kargaşa yarattığını vurguladı.

        9

        Quaresma'nın ikinci yarıda oyuna girdiğini ancak sadece 7 dakika sahada kalabildiğini belirten gazete, "Bunun yanı sıra Fenerbahçe'de de Alper Potuk ve Volkan Demirel oyun dışında kaldı' ifadelerine yer verdi.

        10

        A BOLA: QUARESMA SADECE 5 DAKİKA!

        Diğer bir Portekiz gazetesi A Bola da derbiyi Quaresma'nın kırmızısından gördü.

        11

        'Quaresma sadece 5 dakikada sahada kaldı' diyen Abola, "Ligde 4 gün önce karşılaşan Beşiktaş ve Fenerbahçe, kupada tekrardan karşı karşıya geldi. Quaresma sadece dakika sahada kalırken, Fenerbahçe'de de Alper Potuk ve Volkan Demirel kırmızı kart gördü" yorumunu kullandı.

        12

        DAILY MAIL: "ATEŞLİ İSTANBUL DERBİSİNDE ÜÇ KIRMIZI KART"

        İngiliz basınından Daily Mail ise derbi haberini maç içinde çıkan 3 kırmızı kart ile golleri atan Alvaro Negredo ve Roberto Soldado üzerinden gördü.

        13

        Daily Mail, yaptığı haberde "Ateşli İstanbul derbisi Ricardo Quaresma, Alper Potuk ve Volkan Demirel'in kırmızı kart görmesiyle şanına yakışır şekilde geçti." ifadelerini kullandı.

        14

        L'EQUIPE: "BEŞİKTAŞ İLE FENERBAHÇE SICAK DERBİDE BERABERE KALDI"

        Olaylı derbiyi "Beşiktaş ile Fenerbahçe sıcak derbide berabere kaldı" başlığıyla duyuran Fransızların dünyaca ünlü gazetesi L'équipe ise maçla ilgili olarak şu yorumu yaptı:

        15

        "Atılan üç oyuncu, her takımın attığı iki gol... Beşiktaş ile Fenerbahçe Türkiye Kupası'ndaki İstanbul derbisinde bir hayli ateşliydi."

        16

        SPORT1: "ATEŞLİ İSTANBUL DERBİSİNDE KIRMIZI YAĞMURU"

        Alman basınından Sport1 ise mücadeleyi "Ateşli İstanbul derbisinde kırmızı yağmuru" başlığıyla okuyucularına duyurdu.

        17

        Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'e 5-0 yenildiğinin hatırlatıldığı haberde "Türkiye Kupası yarı finalinin ilk ayağında Beşiktaş ile Fenerbahçe izleyenlere ateşli bir derbi sundu." yorumu yapıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ