Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş: 3 - Göztepe: 0 | MAÇ SONUCU ve MAÇ ÖZETİ - Beşiktaş Haberleri

        Süper Lig'in ilk haftasında Demir Grup Sivasspor'a 3-0 yenilenBeşiktaş, 2. haftanın açılış maçında Göztepe'yi 3-0'lık skorla mağlup etti. Vodafone Park'ta taraftarının karşısına ilk kez çıkan Beşiktaş, hem geçen haftaki mağlubiyeti unutturdu hem de Avcı yönetimindeki ilk galibiyetini elde etti. Göztepe ise ligin ikinci haftasından da puan çıkaramadı.

        Beşiktaş'ın iki şutu direkten dönerken mücadelenin ilk golü 45+2'nci dakikada Güven Yalçın'dan geldi. Genç futbolcu, siyah-beyazlıların bu sezonki ilk golünü kaydetti.

        İkinci yarıda rahat bir oyun sergileyen Beşiktaş, 54. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Caner Erkin'in sol taraftan ceza alanına gönderdiği top doğrudan kaleye gitti ve ağlarla buluştu.

        Adem Ljajic, 59. dakikada şık bir gol atarak skoru 3-0'a getirdi.

        Beşiktaş'ın yeni transferi Kevin N'Koudou yeni takımıyla ilk maçına çıkarken Oğuzhan Özyakup da 252 gün sonra ilk kez ilk 11'de forma şansı buldu.

        EMİNE BULUT UNUTULMADI

        Öte yandan mücadelede eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut unutulmadı. Alınan karar gereği, karşılaşma 1 dakika geç başlarken iki takım futbolcuları ve hakem üçlüsü sahaya siyah pankartla çıktı. Başlama düdüğü öncesi Bulut için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

        ÖNEMLİ DAKİKALAR

        6. dakikada Beşiktaş tehlikeli geldi. Ljajic'in pasında rakibinden kurtulduktan sonra topu kontrol eden Güven Yalçın'ın ceza alanı dışından yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı.

        42. dakikada Oğuzhan Özyakup'un ceza sahası dışından şutunda, üst direkten dönen meşin yuvarlağı kaleci Beto kontrol etti.

        45+2. dakikada Beşiktaş öne geçti. Lens'in pasında sol kanatta topla buluşan Caner Erkin, ceza sahasına girdikten sonra pasını kale sahası önüne çıkardı. Güven Yalçın'ın dokunduğu top filelerle buluştu: 1-0.

        54. dakikada sol kanattan kullanılan serbest vuruş sonrası Caner Erkin ceza sahasına doğru ortaladı. Kaleye yönelen top kaleciyi de yanılttı ve ağlarla buluştu.

        59. dakikada yine sol kanattan çalımla ceza sahasına giren Ljajic, topu sağ ayağına aldı ve sert bir vuruş yaptı. Kaleci Beto müdahale etse de topun ağlara gitmesini önleyemedi.

        63. dakikada yeni transfer N'Koudou sol kanattan çok hızlı geldi. Son çizgiye kadar inen yıldız futbolcu içeri çevirdi ancak savunmaya çarpan top kornere gitti.

        78. dakikada savunmanın arkasına atılan topta hareketlenen Lens, kalesinden açılmış olan Beto'yu avlamak istedi ancak Portekizli kaleci çok şık bir kurtarışla dördüncü golü önledi.

        90+2. dakikada Halil Akbunar'ın pasında ceza sahasına giren Poko, topu Alpaslan Öztürk'e çıkardı. Bu oyuncunun kale sahasından yaptığı vuruşta kaleci Karius'a çarpan top direkten oyun alanına döndü.

        BEŞİKTAŞ: 3 - GÖZTEPE: 0

        Stat: Vodafone Park

        Hakemler: Ali Palabıyık, Serkan Olguncan, Serkan Çimen

        Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Ruiz, Caner Erkin, Medel (Dk. 67 Necip Uysal), Oğuzhan Özyakup (Dk. 84 Muhayer Oktay), Boyd (Dk. 61 N'Koudou), Ljajic, Lens, Güven Yalçın

        Göztepe: Beto, Gassama, Titi, Sanneh, Leo, Poko, Borges (Dk. 75 Alpaslan Öztürk), Serdar Gürler, Deniz Kadah, Yasin Öztekin (Dk. 61 Andre Castro), Eren Derdiyok (Dk. 46 Halil Akbunar)

        Goller: Dk. 45+2 Güven Yalçın, Dk. 54 Caner Erkin, Dk. 59 Ljajic (Beşiktaş)

        Sarı kartlar: Dk. 72 Poko (Göztepe), Dk. 73 Ruiz (Beşiktaş)

        90 GÜN SONRA TARAFTARIYLA BULUŞTU

        REKLAM

        Beşiktaş, bir resmi maçta 90 gün sonra İstanbul'daki taraftarlarının karşısına çıktı.

        Son olarak geçen sezon Süper Lig'in 34. haftasında Kasımpaşa'yı 24 Mayıs'ta konuk eden siyah-beyazlı ekip, karşılaşmayı 3-2 kazanmıştı.

        Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Abdullah Avcı da Vodafone Park'ta ilk kez bir maçta takımın başında yer aldı.

        Takımın yeni transferleri Tyler Boyd, Victor Ruiz ve Kevin N'Koudou siyah-beyazlı taraftarların önünde ilk maçlarına çıktı.

        GÖZTEPE'Yİ 26. KEZ DEVİRDİ!

        Beşiktaşile Göztepe, Süper Lig'de 51. kez karşı karşıya geldi.

        Söz konusu 51maçtan 26'sını Beşiktaş, 9'unu Göztepe kazandı, 16 müsabaka da berabere sonuçlandı. Gol sayılarında daBeşiktaş'ın, Göztepe'ye 83-46 üstünlüğü bulunuyor.

        Geçen sezonun ilk yarısında İzmir'deki maçı ev sahibi ekip 2-0 kazandı. İkinci yarıda İstanbul'daki müsabakada ise gülen taraf 1-0'lık skorlaBeşiktaşoldu.

        İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR

        Beşiktaşile Göztepe, İstanbul'da 26. kez karşılaştı.Taraflar arasında İstanbul'dakilig mücadelelerinde Beşiktaş16, Göztepe 3 galibiyet aldı, 7 müsabaka da berabere bitti. Siyah-beyazlıların50 golüne, sarı-kırmızılılar 22 golle yanıt verdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ