Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş-Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta? - Futbol Haberleri

        Son iki sezonun şampiyonu Beşiktaş, Süper Lig'in 7. haftasında Trabzonspor'u evinde konuk edecek. Ligde 13 puanla 7. sırada yer alan Beşiktaş'ta, Fenerbahçe derbisinde kırmızı kart cezası alan Ricardo Quaresma ve Oğuzhan Özyakup’un yokluğunda takımı yönetme görevi Anderson Talisca'da. Peki, Beşiktaş-Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta başlayacak? Karşılaşmanın detayları haberturk.com'da..

        BEŞİKTAŞ-TRABZONSPOR MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

        Beşiktaş-Trabzonspor maçı 1 Ekim Pazar günü saat 19.30'da başlayacak.

        Yayın: BeIN Sports 1 kanalından canlı yayınlanacak.

        Stat: Vodafone Park

        Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Süleyman Özay

        Sakatlar: Gökhan Gönül, Atınç Nukan (Beşiktaş)

        Cezalılar: Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Atiba, Şenol Güneş (TD) (Beşiktaş)

        KOMUTAN TALİSCA!

        Fenerbahçe derbisinin ardından Leipzig karşısında tarihi bir galibiyete imza atan Beşiktaş’ta Trabzonspor maçı hazırlıkları tamamlandı. Şampiyonlar Ligi’nden çıkan yorgun takımı kritik karşılaşmaya motive etmek için yoğun çaba harcayan teknik direktör Şenol Güneş, cezalı Ricardo Quaresma ve Oğuzhan Özyakup’un yokluğunda takımı yönetme görevini Anderson Talisca’ya verdi.

        GOL SÖZÜ VERDİ

        Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen son taktik idmanda Brezilyalı futbolcu ile özel görüşen deneyimli teknik adam, Sambacı’dan hücumda daha fazla sorumluluk almasını istedi. Güneş, “Leipzig karşısında çok iyiydin. Oğuzhan ve Quaresma yok. Beyingörevi sende. Takımı sen yöneteceksin. Hücumda yönlendirmeleri sen yapacaksın. Tüm yetki sende. Bu maçta tam anlamıyla dümenin başına geçmeni istiyorum” dedi. Hocasını dikkatli bir şekilde dinleyen Talisca ise gol sözü verdi.

        REKLAM

        SAVUNMAYA UYARI: HÜCUMDA ÇOK İYİLER DİKKAT!

        Şenol Güneş, savunmaya da ciddi uyarılarda bulundu... Trabzon’un oyun olarak kendilerine çok benzediğini vurgulayan deneyimli teknik adam, Bordo-Mavililer’in kadrosunda çok önemli isimlerin olduğunu söyledi. Jose Sosa, Burak Yılmaz ve Olcay Şahan’ın hem Beşiktaş’ı hem de Türkiye Ligi’ni iyi bildiğini belirten başarılı hoca, “Trabzon savunmada olmasa da hücumda çok iyi bir takım. Özellikle Sosa ve Olcay bizi iyi tanıyor. Burak Yılmaz formda ve sürekli gol atıyor. Trabzonspor’un ofansif gücüne önlemler alacağız. Herkes çok dikkatli olmalı. Özellikle kanat organizasyonlarında adam kaçırmamaya özen gösterin” ifadesini kullandı.

        KARTAL'I YIKACAĞIM

        Şampiyonluk yaşadığı Kartal’ı yenecek güce sahip olduklarını belirten Arjantinli, “Rakibi tanıyoruz. Dersimize iyi çalıştık. Taraftarımız merak etmesin, Beşiktaş’ı ben yıkacağım” dedi.

        REKLAM

        Beşiktaş-Trabzonspor maçının bir isim için ayrı bir önemi olacak... 2015-2016 sezonunda kartal’ın şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Jose Sosa, uzun aradan sonra fakat başka takımın formasıyla Vodafone Park’a ayak basacak. Gösterdiği performansla Siyah-Beyazlı tribünlerin kalbini kazanan Tangocu, çok heyecanlı olduğunu söylerken, sahaya adım attığı andan itibaren Trabzonspor için canla başla mücadele edeceğini de sözlerine ekledi. Beyiktaş’a gol atmak istediğini söyleyen Sosa, şu ifadeleri kullandı:

        ‘EKSİKLER BİZİM İÇİN AVANTAJ’

        “Maçı kazanmak istiyoruz. Beşiktaş tabii ki iyi takım. Tecrübeliler, son iki sezonda şampiyon oldular. Şu anki performansları da gayet iyi fakat 3 önemli oyuncudan yoksun karşımıza çıkacaklar. Bu bizim için bir avantaj. Beşiktaş’ı çok iyi tanıyoruz. Dersimize iyi çalıştık. Ben de bu maçta gol atmak istiyorum. Herkes benden bunu bekliyor. Taraftarımız merak etmesin, bu maç benim maçım olacak. Beşiktaş’ı ben yıkacağım. 90 dakika sonunda sevinen biz olacağız.”

        OLCAY VE SOSA'YA ÖZEL KARŞILAŞMA

        BEŞİkTAŞ taraftarı, Trabzonspor maçında takımın iki eski yıldızı Sosa ve Olcay Şahan’a güzel bir karşılama yapmaya hazırlanıyor. Mücadele öncesi Siyah-Beyazlılar, her iki oyuncuyu da tribünlere çağırarak alkışlayacak. Taraftarlar ayrıca, maç esnasında bu ikiliye herhangi bir ıslıklı tezahürat yapmayacak. Taraftarlar, iki eski oyuncusunu bağrına basarak Caner Erkin ve Gökhan Gönül’ü protesto eden F.Bahçe’ye göndermede bulunacak.

        REKLAM

        BURAK YILMAZ İĞNEYLE SAHADA

        İkinci kez geldiği Trabzonspor’da yeniden fırtına estirmeye başlayan Burak Yılmaz, bugünkü karşılaşmada forma giyebilmek için büyük fedakarlık yaptı. 5 maçta attığı 7 golle takımının en skorer ismi olmayı başaran kral’a, kasığındaki ağrıların artması nedeniyle hızlandırılmış tedavi programı uygulandığı ve iğne vurularak sahaya çıkacağı belirtildi. Teknik direktör Ersun Yanal, bu özverisi nedeniyle tecrübeli yıldıza özel olarak teşekkür etti.

        BEŞİKTAŞ İLE TRABZONSPOR 125. RANDEVUDA

        Beşiktaş ile Trabzonspor, bugün yapacakları maçla 125. kez karşı karşıya gelecek.

        Trabzonspor'un 2-0 galibiyetiyle 11 Ekim 1973'te başlayan 44 yıllık rekabette, geride kalan 124 karşılaşmanın 52'sini Beşiktaş, 43'ünü Trabzonspor kazandı, 29 maçta ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı.

        Rekabetteki son 3 maçı kazanan siyah-beyazlıların 169 golüne, bordo-mavililer 133 golle karşılık verdi.

        LİGDE DE BEŞİKTAŞ ÖNDE

        Beşiktaş ile Trabzonspor arasında ligde yapılan maçlarda galibiyet sayısında üç farkla siyah-beyazlıların üstünlüğü bulunuyor.

        Geride kalan 88 lig maçında Beşiktaş 35, Trabzonspor 32 galibiyet aldı, 21 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

        Ligde Beşiktaş'ın attığı 124 gole, Trabzonspor 95 golle karşılık verdi.

        Geçen sezonki maçları Beşiktaş, İstanbul'da 2-1, Trabzon'da da 4-3'lük skorlarla kazandı.

        İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR

        Beşiktaş, ev sahibi takım sıfatıyla İstanbul'da yaptığı maçlarda rakibine büyük üstünlük kurdu.

        İki takım İstanbul'da resmi ve özel 61 kez karşı karşıya geldi, siyah-beyazlılar 32, bordo-mavililer 13 kez sahadan galip ayrıldı, taraflar 16 maçta ise eşitliği bozamadı.

        İstanbul'da Beşiktaş 97, Trabzonspor ise 43 gol attı.

        Bu arada siyah-beyazlılar, 2014-2015 sezonunda, stadının yapımı aşamasında Trabzonspor'u Konya'da ağırladığı maçı 3-0 kazandı.

        İSTANBUL'DAKİ LİG MAÇLARI

        Beşiktaş, İstanbul'da genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıttı.

        Ligde iki takım arasında İstanbul'da toplam 43 maç oynandı. Bunların 20'sini Beşiktaş, 12'sini Trabzonspor kazandı, 11 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Siyah-beyazlıların 67 golüne karşılık, bordo-mavililer 33 gol attı.

        TRABZONSPOR, DEPLASMANDA SON 13 MAÇTA 4 KEZ YENİLDİ

        Beşiktaş, Trabzonspor'u, ev sahibi ekip sıfatıyla yaptığı son 13 lig maçında 3'ü son 4 sezonda olmak üzere 4 kez yenebildi.

        Bordo-mavililer, deplasmanda son 13 lig maçından 5'inde Beşiktaş'ı yendi, 4'ünde berabere kaldı, 4 kez sahadan puansız ayrıldı.

        FARKLI SKORLAR

        Beşiktaş, Trabzonspor karşısındaki en farklı skorlu galibiyetini 20 Kasım 1993'te İstanbul'da yapılan lig maçında 7-1'lik skorla aldı.

        Siyah-beyazlılar ayrıca, 2001-2002 ve 2003-2004 sezonlarında 5-0, 1994-1995'te de rakibini 4-0 yendi.

        Trabzonspor ise Beşiktaş karşısındaki en farklı skorlu galibiyetini 11 Mart 1997'de Ankara'daki Başbakanlık Kupası maçında 4-0'lık sonuçla elde etti.

        BEŞİKTAŞ SON 11 MAÇTA BİR KEZ YENİLDİ

        Beşiktaş, Trabzonspor ile Süper Lig'de yaptığı son 11 maçta sadece bir kez mağlup oldu.

        İki takım arasındaki son 11 randevuda siyah-beyazlılar 6, bordo-mavililer bir galibiyet aldı, 4 müsabaka da berabere sonuçlandı.

        Taraflar arasında Süper Lig'de yapılan son 11 maçta alınan sonuçlar şöyle:

        2011-2012 Beşiktaş-Trabzonspor 1 - 1 (Süper Final)

        2012-2013 Beşiktaş-Trabzonspor 1 - 1

        Trabzonspor-Beşiktaş 0 - 0

        2013-2014 Beşiktaş-Trabzonspor 2 - 0

        Trabzonspor-Beşiktaş 1 - 1

        2014-2015 Beşiktaş-Trabzonspor 3 - 0 (Konya'da oynandı)

        Trabzonspor-Beşiktaş 0 - 2

        2015-2016 Beşiktaş-Trabzonspor 1 - 2

        Trabzonspor-Beşiktaş 0 - 2

        2016-2017 Beşiktaş-Trabzonspor 2 - 1

        Trabzonspor-Beşiktaş 3 - 4

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ