Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş - Yeni Malatyaspor maçının yazar yorumları - Beşiktaş Haberleri
        1

        İBRAHİM YILDIZ: Futbolda sıkça söylenen bir cümle vardır. Atamayana atarlar diye… Beşiktaş tam da bunu yaşadı diyebiliriz... Bundan sonra Beşiktaş gibi Galatasaray ve Fenerbahçe de kendi sahasında kapanan takımlara karşı yeni oyun planları geliştirmek zorundalar. Doldur boşalt yerine dünyanın birçok takımının yaptığı taktiksel çalışmaya ağırlık vermeliler. İnternete girseler, onlarca taktik modelini görebilirler…

        2

        ERMAN TOROĞLU: Sergen’in tuzağı. Beşiktaş, 90 dakika boyunca kötü mücadele etmedi. Malatya da kötü mücadele etmedi. Fakat Malatya, özellikle ilk yarıda çok fazla Beşiktaş'ı geride kabul etti.

        3

        Böyle olmasına rağmen açık vermediler. İkinci yarıda bu sefer Malatya da hücumu düşünmeye başladı. Özellikle 60'ıncı dakikadan sonra… Abdullah Avcı da kulübede ne kadar hücumcu varsa hepsini oyuna aldı. Bu arada Beşiktaş iki tane net pozisyonu kaçırdı.

        4

        Ama bu kadar hücumu düşünürken bu sefer inanılmaz savunma açıkları vermeye başladılar. Sergen'in de tam istediği buydu. Rakibi tuzağa düşürmek… Nitekim her gittikleri pozisyonda tehlike yarattılar ve sonuca ulaştılar.

        5

        ALİ ECE: Avcı, sezon başındaki kötü başlangıçtan sonra Beşiktaş’ı iyi toparlamıştı. Toparlanışın merkezinde Elneny-Atiba ikilisinin olduğu 4-2-3-1 vardı. Beşiktaş, Elneny çıkana kadar 2. yarıda hücum sürekliliğini tesis edip baskı kurdu. Diaby, Caner, Ljajic üçlüsünün yerleri değiştirilmesine rağmen bir türlü golü bulamadı.

        6

        Diaby çok aksadı, Caner enerjisini itiraz etmeye harcayınca Mina ve arkadaşlarının kolayca karşıladığı ezber erken ortalar yaptı. Yine de Elneny hem savunma hem de hücumda tüm sahipsiz topları, dönenleri topladığı için oyunun gidişatı Beşiktaş lehineydi. Ta ki Abdullah hoca büyük bir hata yaparak Elneny yerine Güven’i sokana kadar...

        7

        Tabii ki kilidi açan değişiklik Sergen Yalçın’dan geldi: Enerjisi azalan Caner’in sol beke kaydırılmasına karşı hamle olarak zinde kuvvet Bifouma’yı sağ öne aldı. Güven’in, Bifouma karşısında ayakta kalamaması, sonrasında da penaltı yaptırması tabii ki eleştirilecek. Ancak bu hataları yapan Güven’i oyuna almak daha büyük hata!

        8

        GÜNTEKİN ONAY: Beşiktaş ikinci yarı adeta tek kale oynadı. Ancak bu oyuna rağmen pozisyon üretememesi düşündürücü. Gol için yapılan son değişiklik Güven oldu. Ancak Güven Beşiktaş’a golü getiren değil, golleri yediren oyuncu oldu. Bifouma’nın karşısında ayakta kalamayıp düşmesi konuk takımın golü bulmasının başlıca nedeniydi. İkinci golde de penaltıya sebep olan Güven idi.

        9

        TURGAY DEMİR: Neredeyse tüm rakipleri puan kaybetmişken Beşiktaş kaybetmezse olmaz! Futbolcusu boş kaleye atamaz, hakemi bariz penaltıları vermez, bir şekilde o puanlar kaybettirilir. Dün gece olanın özeti budur.

        10

        Bir de Avcı'nın değişiklikleri var tabii. Beş golcü sahaya sürünce beş gol atacağını düşünüyor... Pes! Güven bitmiş okeye dönüyor, Diaby, kenarda şaşkın ördeğe dönüyor... Bu şartlarda top sende olmuş, rakipte olmuş fark etmez; maç gider! Nitekim gitti de!.

        11

        FATİH DOĞAN: Sergen Yalçın ve takımı, Beşiktaş'ın galibiyet için daha fazla risk alacağı süreye kadar 0-0'ı korumayı başardı. Abdullah Avcı'nın oyunu açmak için risk almasını bekledi. 68'de karşılıklı hamleler geldi.

        12

        Diaby'nin yerine Lens, Rebocho'nun yerine Umut hamlelerini gören Yalçın, en etkili kontra silahı Bifouma'yı oyuna aldı. 84'te golü bulmak için Güven'le forveti üçleyen Avcı, yapması gerekeni yaptı ancak planı tutmadı.

        13

        Sergen Yalçın, beklediği fırsatı buldu. Oyuna aldığı hamle oyuncularından Bifouma kanat değiştirerek golünü attı, Acquah ise asist yaptı. Malatya 2-0 kazanarak Beşiktaş'ın moralini de hesaplarını da bozdu.

        14

        DENİZ ÇOBAN: Dün akşam oynanan maçın son düdüğü çaldığında kaybeden takımın hakemi suçlayacağı bir durum yoktu. Hakemin kararlarında kazanan ya da kaybeden takımı belirleyecek büyük olumsuzluklar olmadı. Caner’e çıkan 2. sarı kartta ve Malatyaspor lehine verilen penaltıda Uğurlu hata yapmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ