Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Donald Trump son dakika haberleri: Beyaz Saray'dan Trump'ın sağlık durumu açıklaması! Donald Trump son durum

        Donald Trump'ın sağlık durumu nasıl? sorusu sosyal medyadagündem konusu oldu. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Beyaz Saray'a dönüşü basında 'acil durum' olarak yer bulurken, sosyal medyada ABD Başkanı Donald Trump'ın öldüğü ya da öldürüldüğüiddiaları gündeme oturdu.

        Bazı sosyal medya platformlarında Trump'ın suikaste uğradığına dair paylaşımlar yapılırken haberlerin "fake news" yani sahte haber olduğu anlaşıldı ve konuya ilişkin Beyaz Saray'dan iddialara cevap geldi.

        PENCE'İN SÖZCÜSÜ AÇIKLADI

        Anadolu Ajans'nın haberine göre, ABD Başkan Yardımcısı Pence, New Hampshire'a yapacağı seyahatini son anda iptal etti ve Washington'da kaldı.

        REKLAM

        Amerikan medyasında çıkan "Pence acil bir görüşme için Beyaz Saraya çağrıldı" haberlerinin ardından Pence'in Sözcüsü Alyssa Farah, Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

        Farah, "Başkan Yardımcısının Washington'da kalmasını gerektiren bir durum ortaya çıktı. Acil bir durum yok. Kendisi en kısa sürede New Hampshire'a ziyaretini yeniden planlayacak." ifadesini kullandı.

        DONALD TRUMP'IN SAĞLIK DURUMU NASIL?

        Beyaz Saray'da yaşananhareketliliğin ardından sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri 'acil durumun' Trump'ın sağlığıyla ilgili olup olmadığıyla ilgiliydi. Beyaz Saray içerisinden kaynaklar gazetecilere yaptıkları açıklamada konunun Trump'ın ve Pence'in sağlığıyla ilgili olmadığını ifade etti.

        Trump'ın gün içerisinde Washington'da olacağı ve planlanmış hiçbir programının olmadığı ifade edildi. Twitter'ı kullanma sıklığıyla bilinen ABD Başkanı, son saatlerde yaklaşan 4 Temmuz kutlamalarıyla ilgili paylaşımlarda bulundu.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ