Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Öne Çıkanlar Beyazıt Devlet Kütüphanesi dünyada ilk 10'a girdi

        Kütüphane, ABD'de yayımlanan "Wired" adlı kültür ve teknoloji dergisinin seçkisinde, en güzel 10 modern kütüphane arasında dördüncü sıraya yerleşti.

        "Kütüphane-i Umum-i Osmani" adıyla 1884'te kurulan kütüphanenin, restorasyonu ve iç tasarımı Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından yapıldı. Kütüphanede, yarısı kitap olmak üzere yaklaşık bir milyona yakın doküman okuyucuyla buluşuyor. Kitapların 11 bin 120'sini aralarında çok önemli eserlerin de bulunduğu "el yazması eserler" oluşturuyor.

        İLK SIRA DANİMARKA DOKK1 KÜTÜPHANESİ'NİN OLDU

        Wired dergisi, tarafından hazırlanan değerlendirmede, 30 bin metrekarelik alanıyla, İskandinav ülkelerindeki en büyük kütüphane olan Danimarka'daki Dokk1Kütüphanesiilk sırayı alıyor.

        Listeye göre, ABD'nin Vermont eyaletinde bulunan Lawrence HalkKütüphanesiikinci, Çin'in Zhen Yuan şehrinde yer alan Yangzhou ZhongshugeKütüphanesiüçüncü,BeyazıtHalkKütüphanesidördüncü, Norveç'teki VenneslaKütüphanesibeşinci, Bodo HalkKütüphaneside 6. sırada bulunuyor.

        ABD'de feng-shui prensipleriyle tasarlanan Chicago HalkKütüphanesiyedinci, İngiltere'de 400 binin üzerinde eser barındıran BirminghamKütüphanesisekizinci, Kanada'da camlı mimarisiyle dikkati çeken Halifax MerkezKütüphanesidokuzuncu, Meksika'nın ConarteKütüphanesiise 10. sırada yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ