Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası dolayısı ile Çerkeşli Köyü İlkokulu'nda düzenlenen etkinliğe katıldı.

        1218 Aralık tarihleri arasında ülke genelinde ilkokullarda kutlanan Yerli Malı Haftası dolayısı ile öğrenciler ve aileleri, getirdikleri yöresel yemekleri ve ürünleri öğretmenleri ile birlikte yedi. Çerkeşli Köy İlkokulundaki etkinliğin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası ülkemizde uzun yıllardır kutlanan, yerli malını almayı ve tutumlu olmayı teşvik eden önemli bir etkinliktir. Bundan dolayı ihtiyaçlarımızı daha çok milli kaynaklarımızdan karşılamalıyız, bu gün yurdumuzda her türlü araçgereç yerli ve milli imkânlarla yapılmakta topraklarımızda her türlü ürün yetiştirilmektedir. Ülke olarak dışa bağımlılığı büyük oranda azaltmış durumdayız. Bunun için her yurtsever vatandaşımızın bu konuda duyarlı olması, yerli malı kullanmaya özen göstermesi ve ülkesine sahip çıkması gerekmektedir” dedi.

        Ekinci, milli şair Mehmet Akif Ersoy´un, "Sahipsiz memleketin batması haktır, sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır" dizlerini hatırlatarak bu önemli haftanın tüm okullarda coşku ile gerçekleşeceğini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler