Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik'te 2019 yılı içerisinde 93'ü bina, 29'u atölye, imalathane, fabrika olmak üzere 433 yangın meydana geldiği bildirildi.

        Bilecik İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünce, merkez ve ilçelerde kamu kurum personeline, mahalle muhtarları ile AFAD gönüllülerine ''Temel afet bilinci ve yangın'' eğitimi verildi. Afetlere hazırlık yılı kapsamında Haziran ayı ve sonrasının ana temasının ''İtfaiyeYangın'' olarak belirlendiğinden, AFAD Müdürlüğünce merkez ve ilçelerde kamu kurum personeli, muhtarlar ve basın mensuplarına yönelik "Temel Afet Bilinci ve Yangın" eğitimi düzenlendi. Temel afet bilinci, yangın çeşitleri ve söndürme yöntemleri, yangın söndürmede kullanılan malzemeler ve cihazlar, yangın önleyici tedbirler, yangınlara müdahale ile tahliye tatbikatlarının uygulamalı olarak anlatıldığı eğitimde, ev, iş, tarım arazileri, mera, orman alanları ya da kazalarda ve doğal afetlerde çok sayıda yangın çıktığı, can ve mal kayıplarına neden olduğu bilgileri verildi.

        Bu gibi durumlarda olay yerinde her zaman itfaiye olamayacağından, kişilerin kendilerinin yaşam alanlarında veya yakın çevrelerinde çıkabilecek ya da çıkan yangın durumunda ne yapacaklarını ve yangın söndürme cihazlarını kullanmalarının son derece önemli olduğunu anlatan eğitmenler AFAD Şube Müdürü Yılmaz Durmuş ile Şef Ercüment Diyar ve Jeoloji Mühendisi Betül Balaban tarafından yangın esnasında korunma önlemleri, afet bilinci, yangın eğitimleri ve itfaiye aracının tanıtımı yapıldı.

        Bilecik'te 2019 yılında 433 yangın meydana geldi

        Öte yandan eğitimde Bilecik il genelinde 2019 yılı içerisinde 93 adet bina, 29 adet atölyeimalathanefabrika, 68 adet motorlu araç, 7 adet odunkömür deposu, 19 adet ormanfidanlık, 144 adet otsamançöpekin ve 73 adette diğer yangınlar olmak üzere 433 yangın meydana geldiği söylendi

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler