Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - Bingöl Belediyesince uygulanacak "Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap" için temel atma töreni düzenlendi.

        Kültür Mahallesi'nde 1971 yılında yaşanan depremin ardından yapılan konutların yerine inşa edilecek yeni konutlar için hazırlanan projeye ilişkin düzenlenen temel atma töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de yaşanan depremleri hatırlattı.

        "Bingöl geçmişte depremler yaşamış bir il ve kentsel dönüşüm anlamında da aslında Türkiye'nin en ileri illerinden biri." diyen Yılmaz, 1971 depreminden sonra yapılan yapıların bir dönüşüm ihtiyacının artık açık olduğunu vurguladı.

        Cevdet Yılmaz, geçmişte TOKİ tarafından şehir merkezinde, İçmeler Mahallesi'nde konutlar inşa edildiğini, dönüşüm yapıldığını dile getirerek, bunların önemli gelişmeler olduğunu aktardı.

        "Ama burası eksik kalmıştı. Bir anlamda zincirin o eksik kalan çok önemli bir halkasını bu projeyle tamamlamış oluyoruz." diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

        "Artık Bingöl neredeyse bütünüyle dönüşüm süreci yaşamış olacak. Bu proje Bingöl'e gerçekten bir hava katacak, farklı bir renk getirecek. Sadece konut anlamında bir açılım olmayacak, ticari alanlar anlamında da bir açılım sağlayacak. Kültür Mahallesi Kentsel ve Gelişim Projemiz 15,1 hektar alandan oluşuyor. 856 bağımsız birimin olduğu bir proje. 676 tapudan 623'ü ile de anlaşma yapıldı. Bu projeyle 80 bin metrekare ticari alan oluşturuyoruz. 18 kapalı, 7 açık otopark olacak. 160 rezidans yapılacak. 1108 normal ölçülerde konut olacak. Camisi, kreşi ve kültür merkezi olacak. Bunlar da mahalle olmanın bence vazgeçilmez unsurları."

        "Yeni yapılar yapalım ama mahalle kültürümüzden de vazgeçmeyelim." ifadesini kullanan Cevdet Yılmaz, bu projenin ihalesinin 5 etap şeklinde gerçekleştirildiğini belirtti.

        Yılmaz, bu alanla ilgili 33 bin metrekare yeşil alan oluşturulacağını da anlattı.

        Bingöl Valisi Ali Mantı ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi de törende birer konuşma yaparak, projenin önemine değindi.

        Konuşmaların ardından Yılmaz tarafından projenin 2'nci etabının temeli atıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler