Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bingöl'de vatandaşlar ara seçim nedeniyle 9 yerde sandık başına gitti.

        Ülke genelinde 80 ilde 764 köy ve mahallede farklı nedenlerle boş bulunan muhtarlık veya ihtiyar heyeti için seçim sandıkları kuruldu. Bingöl’de de 5 köy 4 mahallede muhtarlık seçimi nedeniyle vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde sandık başına gitti. Sandık başına gidilen merkeze bağlı İncesu ve Bahçeli köyleri, Genç ilçesine bağlı Kültür ve Yeşildere Mahallesi, Karlıova ilçesine bağlı Ciligöl köyü ve Seyrantepe Mahallesi, Yayladere Conah Mahallesi ile Dalbasan ve Kırköyü'nde oy kullanma başladı.

        Genç ilçesi Kültür Mahallesi ara seçimleri için erken saatlerde Şehit Mehmet Koçdağı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne oy kullanmaya gelen vatandaşlar, vatandaşlık görevini yaptıklarını belirtti.

        Mahalle sakinlerinden Şahidin Yener, “Bugün buraya geliş sebebimiz, Genç ilçesinin Kültür Mahallesi’nin ara seçimidir. 2 yıl evvel bir seçim olmuştu ve o zaman vatandaşlar tercihini kullanmıştı. Bazı sebeplerden dolayı bugün ara seçim zaruri oldu. Biz de vatandaşlık görevimizi yapmak için buraya geldik. 3 tane kıymetli adayımız var. Kendimize göre tercihimizi yaptık, hayırlısı olur inşallah” dedi.

        Oy kullanmaya gelen Yusuf Tutkal da “Ara seçime gittik. 3 adayımız var. Hayırlısı ile oyumuzu kullandık. Nasipte neyse o olsun” ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler