Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yemek Yapma Bir İtalyan gibi pizza yapmanın püf noktaları! Herkes sizden tarif isteyecek!
        1

        PİZZA UNU KULLANIN

        Pizza unu kullanmak, hamur lezzeti açısından daha iyi olur. Pizza ununuz yoksa baklavalık un veya ekmeklik un kullanabilirsiniz.

        2

        MAYAYA ILIK SU EKLEYİN

        Pizzaya ekleyeceğiniz maya için ılık su tercih edin. Sıcak veya soğuk su kullanmayın. Ilık bir su, mayayı aktifleştirmek için idealdir.

        3

        HAMURU DOLAPTA BEKLETİN

        Hamuru yoğurduktan sonra bezelere ayırın ve unlanmış bir kaba alın. Hamurun üzerini kapatın ve buzdolabında 48 ile 72 saat arasında bekletin. Bu bir zorunluluk değil ancak bekleyen hamurun tadı kesinlikle çok daha lezzetli olacaktır.

        4

        SEBZELERİ SOTELEYİN

        Pizzaya eklenecek sebzeleri sotelerseniz; hem pizza içine su bırakmalarına engel olursunuz hem de sebzelerin daha lezzetli olmasını sağlarsınız.

        5

        SALAMI SOSİSİ PİŞMEYE YAKIN EKLEYİN

        Pizzanın pişmesine az bir süre kala salam, sosis, sucuk gibi yiyecekleri ekleyebilirsiniz. Bu sayede, hem küçülmezler hem de yanmazlar.

        6

        SÜT VEYA YUMURTA KULLANMAYIN

        Pizza hamuruna süt veya yumurta eklemek, onu pizza kalıbından çıkarır ve poğaçaya benzetir. İçinde süt veya yumurtanın olmadığı bir tarif tercih edin.

        7

        UNU ELEYİN

        Unu elemek, hamur işlerinde daima gereklidir. Bu sayede, un havalanır ve hamur daha çok kabarır.

        8

        KAŞAR PEYNİRİ KULLANMAYIN

        Peynir olarak kaşar kullanmayın. Bunun yerine mozerella, parmesan veya cheddar kullanabilirsiniz. Hatta peyniri bol sevenlerdenseniz, hepsini bir arada da kullanabilirsiniz.

        9

        PİZZA PİŞİRME TAŞI ALIN

        Pizza taşı; tıpkı odun ateşinde pişirilen bir fırının zemini gibi ısıyı tüm hamura dağıtır. Bu da dışarıda odun ateşinde yapılan pizza lezzetine en yakın tadı yakalamanızı sağlar.

        10

        GÜZEL BİR ŞEKİL VERİN

        Pizza hamurunun kenarlarını hafif içe doğru kıvırın. Orta kısma malzemeleri eklerken, biraz basınç uygulayın. Bu sayede kenarları kalın, ortası ince bir pizzanız olur.

        11

        TEK SEFERDE BİR PİZZA PİŞİRİN

        Pizza yüksek ısıda pişmesi gereken bir yiyecektir ve ev tipi fırınlar bunun için tam olarak yeterli değildir bu yüzden tek seferde yalnızca bir pizza pişirin. Daha fazlasını pişirmek ısı kaybına dolayısıyla kabarmayan pizzaya sebep olacaktır.

        12

        HAMURU İNCE AÇIN

        Bir İtalyan pizzası yapmak istiyorsanız hamuru ince açmalısınız. Böylece daha hızlı pişer ve çıtır bir kıvama sahip olur. Ayrıca malzemelerin tadını daha çok alırsınız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ