Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Duyunca yok artık diyeceğiniz ilginç kültürel bilgiler! Birbirinden ilginç kültürel bilgiler!
        1

        ÜÇ KEZ ADAY GÖSTERİLMİŞ!

        Üç kez aday gösterilse bile Nobel Ödülü'nün sahibi olamamış önemli isimlerden birisi Mahatma Gandhi’dir.

        2

        CİNSİYET DEĞİŞTİREBİLİYOR

        Palyaço balıkları erkek olarak dünyaya gelir, ancak bir grupta dominant rolü elde etmek için cinsiyetlerini değiştirebilir ve dişi olabilirler. Bir kere dişi olurlarsa yeniden değiştirmeleri mümkün değildir.

        3

        TEK BİLİM İNSANI!

        Marie Curie, 1903'te fizik, 1911'de radyoaktivite konusundaki çalışmalarıyla iki Nobel kazanan ilk bilim insanıdır.

        4

        501 SAAT, 21 GÜN!

        Kuzhalmannam Ramakrishnan, Hindistan'ın yerel enstrümanlarından Mridangam ve Mridu çalan bir sanatçıdır. Kendisi tam 501 saat konser vermiş ve dünyanın en uzun konserini veren sanatçı olmuştur. 501 saat yaklaşık 21 gün ediyor. Rekoru Guinness Rekorlar Kitabı tarafından onaylıdır.

        5

        ZIPLAYAMAYAN TEK MEMELİ CANLI!

        Filler, zıplayamaz.

        6

        NOBEL ÖDÜLÜ'NE ADAY GÖSTERİLDİ!

        Adolf Hitler, 1939 yılında Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmişti. Gerekçe olarak ise Chamberlain'in, Eylül 1938 yılında Hitler'le yapılan Çekoslovakya'nın Sudetenland bölgesinin Almanya'ya devredilmesini sağlayan Münih Anlaşması'yla dünya barışını kurtarmış olduğu gösterildi.

        7

        ERKEK EGEMENLİĞİ HAKİMDİ

        Antik Roma'da ailelerde erkekler egemendi. Roma hukukunda, baba nihai babadan kalma güce sahiptir (patria potestas) bu güç sadece eşi ve çocuklarına değil çocuklarının çocukları ve hatta kölelerine kadar, kendi çatısı altında kalan herkesedir. Yine hukuka göre baba, yetişkin oğlunu bile dövebilirdi. Babanın soyu, ataları, sosyal hiyerarşide statüsünü belirleyen en önemli şey olarak görülürdü. Roma'da kadınların genellikle üstün olmadığı bellidir. Sevdiği ya da sevmediği fark etmez genç yaşta evlendirilirler.

        8

        BURUNLARI BENZERSİZ

        Köpeklerin burunları insanların parmak izleri gibi farklı ve benzersizdir.

        9

        50 İNSANI TAŞIYABİLİR

        Bir mavi balinanın kafası o kadar geniş ve büyüktür ki, dili üzerinde 50 insan ayakta durabilir.

        10

        KÖPEĞİNİ SATMAK ZORUNDA KALDI

        Sylvester Stallone, kariyerinin başında nakit sıkıntısı çektiği için köpeği Butkus'u 40 dolara satmak zorunda kalmıştır. Rocky filminden sonra köpeğini 15 bin dolara geri almış ve köpeğine filmde rol vermiştir.

        11

        MIAMI'NİN KURUCUSU KADINDIR!

        Bir kadın tarafından kurulan tek büyük ABD şehri Miami’dir. Miami'nin kurucusu Julia Tuttle'a 1886'da Güney Florida'da yüzlerce dönümlük arazi satın almıştır.

        12

        Daha sonra demiryolu yöneticisi Henry Flagler güney mülkünü demiryolları ile genişletmek amacıyla görüşmeler gerçekleştirmiş ve şehir bu sayede büyütmüştür.

        13

        ÖNCEDEN İLAÇTI!

        Bugün özellikle Fast Food’ların yanında sos olarak tükettiğimiz ketçap, 1830’lu yıllarda ilaç olarak kullanılıyordu. Hazımsızlık, sarılık ve ishal tedavisine iyi geldiği düşünülüyordu.

        Fikir ilk olarak 1834 yılında Amerikalı bir doktor olan Dr. John Cook Bennett tarafından önerilmişti ve daha sonra ‘domates hapları’ şeklinde satıldı.

        14

        AŞİL TENDONUNU YIRTMIŞ

        Ünlü ABD’li oyuncu Brad Pitt'in sadece topuğundan vurulduğunda öldürülebildiği rivayet edilen yarı tanrı Aşil'i canlandırdığı Truva adlı filmde, 'aşil tendonunu' yırtmıştır.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ