Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Birbirinden ilginç şeffaf canlılar
        1

        Her canlı kendisini farklı bir şekilde korur, savunur. Bukalemunlar renk değiştirir, kaplumbağalar kabuklarına sığınır, kokarcalarsa özgün kötü kokularını çıkarırlar... Peki ya görünmezlik? İnsanların bile en çok sahip olmak istediği özelliklerden biri olan görünmezlik, bazı hayvanlarda mevcut. İşte savunma ve kamuflaj konusunda aşmış, şeffaf varlıklar...

        Yılan balığı! Avrupa'daki nehirlerde yaşayan bu canlının uzunluğu ortalama 60 ila 80 santim arasında değişiyor.

        2

        Ülkemizde Portekiz askeri olarak bilinen physalia physalis, iğnesiyle hem deniz canlıları hem de insanlar için ölümcül etkilere yol açabiliyor.

        3

        Salpa Maxima isimli şeffaf canlı sadece çok soğuk tuzlu sularda yaşayabiliyor. Bu balık jölemsi vücuduna su topladıktan sonra topladığı suları püskürterek hareket ediyor.

        4

        Cam bilyeye benzeyen bu sevimli canlının adı pleurobrachia pileus. 2.5 santime kadar büyüyebilen canlıya deniz üzümü olarak da biliniyor. Dokunaçları vücudundan yirmi kat daha uzun ve bu silahını avını sarmak için kullanıyor.

        5

        Amphipod Cystisoma Neptuni isimli bu canlı yarı saydam bir gövdeye sahip. Sadece fotoğraf makinesinin flaşı sayesinde görülebiliyor.

        6

        Karındanbacaklıların en ünlülerinden olan Pelagic Nudibranch avını yakalayabilmek için boynuzlarını kullanıyor. Uzunluğu 5.5 santime kadar çıkıyor.

        22

        Transparan firavun karıncaları. Renkli sıvı verilen karıncalar, muhteşem görünüyor.

        23

        La Palma Cam Kurbağası. Centrolenidae ailesinden bu kurbağa, Costa Rica, Panama ve Pasifik adaları açıklarında yaşıyor. Şeffaf olmasına rağmen, kalbi beyaz bir parça ile kaplı olduğundan tam anlamıyla görülebilir değildir.

        24

        Tamamen şeffaf yağmur ormanları kurbağası. Amerikan yağmur ormanlarında yaşayan bu kurbağa türünün tüm organları açıkça görülebilmekte.