Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Bitlis Tarım Orman İl Müdürlüğü teknik personelleri fidan satış noktalarında meyve fidanı üreticilerinin pazarladıkları fidanlarla ilgili kontrolleri devam ediyor.

        İlkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte Bitlis Tarım Orman İl Müdürlüğü teknik elemanlarının fidan satış noktalarında meyve fidanı üreticilerinin pazarladıkları fidanlarla ilgili kontrolleri devam ediyor. Kontroller 5553 Sayılı Tohumculuk Kanunu ve 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve bağlı yönetmelik ve talimatlar kapsamında yapılıyor.

        "Yanlış fidan zararlıları beraberinde getiriyor"

        Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Şener Kalya, "Bilindiği gibi kaliteli ve sağlıklı üretimin birinci adımı; sağlıklı, türü ve çeşidi bilinen, üreticisi belli, ilgili mevzuatlara göre izinleri olan fide ve fidan kullanmaktır. Yanlış fide ve fidan kullanıldığı zaman hem istenen kalitede üretim yapılamayacağından boşa masraf edilmiş olur; hem de bahçenizde hastalık ve zararlıları bulaştırmış olursunuz. Fidan satış bayileri ve ruhsatlı fide fidan satış yerleri müdürlüğümüzce denetlenmekte olup; hem kalite ve ismine doğruluk hem de hastalık ve zararlılar açısından çok daha güvenlidir. İlimizde 1üretici tarafından 20 bin adet meyve fidanı üretilmektedir" dedi.

        Üretimin başlangıç aşamasından itibaren üreticilerin yılda iki kez kontrollerinin yapıldığını belirten Kalya, "6 ilçemizde mevcut üretilen ve il dışından gelen yaklaşık 100 bin fidanın da hafta günleri semt pazarlarında ve bayilerdeki kontrollerinin il müdürlüğümüz ve ilçe müdürlüklerimiz kanalıyla denetimlerinin aralıksız olarak devam ediyor" diye konuştu.

        Müdür Kalya, üreticilerin zarara uğramamaları için başta fide, fidan olmak üzere tarımsal üretimde kullanacakları her türlü üretim materyalinin mutlaka yetkili satış yerlerinden almaları gerektiğini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler