Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pençe3 Harekatı'nda şehit olan Alparslan Kurt, köyünde binlerce kişinin katılımıyla toprağa verildi.

        İlk olarak şehit Alparslan Kurt için İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törenin ardın şehidin naaşı toprağa verilmek üzere Mutki’nin Dereyolu köyüne götürüldü. Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe3 Harekatı'nda PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Alparslan Kurt için düzenlenen törende, annesi Sevim Kurt’un feryadı yürekleri dağladı.

        Şehidin annesi Sevim Kurt, tören alanına kadın subayların kolunda geldi. Kurt, asker selamı vererek, “4 oğlum daha var, hepsi de bu vatana kurban olsun” dedi.

        Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, şehidin öz geçmişi, Kur'anı Kerim tilaveti ve dualar okundu.

        Bitlis Valisi Oktay Çağatay, şehidin ailesiyle yakından ilgilenerek teskin etti.

        Törenin ardından Kurt'un naaşı, Mutki ilçesine bağlı Dereyolu köyünde defnedildi.

        Törene, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler