Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ(Bitlis), (DHA)BİTLİS´in Adilcevaz ilçesinde, kuş cenneti olarak bilinen Cil Gölü'ndeki sazlık alanda yangın çıktı. 10 dönümlük alanın zarar gördüğü yangın, itfaiye ve jandarma ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alındı. 

        2019 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile doğal sit alanı ilan edilen ve Türkiye´nin 3'üncü yüksek dağı olan Süphan Dağı eteklerindeki önemli, doğal kuş yaşam alanlarından biri olan Cil Gölü´nde, yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Alevler, ekiplerin 3 saatlik çalışması sonucunda kontrol altına alınırken, yaklaşık 10 dönümlük alan zarar gördü.

        'DAHA FAZLA YAYILMADAN KONTROL ALTINA ALINDI'

        Yangın alanında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Necati Gürsoy, kuşların yaşam alanında çıkan yangından dolayı üzüntü duyduklarını ifade ederek, "Yangın haberini alır almaz hemen ekibimizle buraya geldik. Belediyemiz itfaiye ekipleri ve jandarma ekiplerimizin gayretli çalışmaları sonucunda yangın daha fazla alana yayılmadan kontrol alında alındı" dedi.DHA-Güvenlik Türkiye-Bitlis / Adilcevaz Salih BEŞKARDEŞ

        2020-10-22 11:47:43

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler