Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Resim 'Biz, Başka Yerde' Venedik Bienali'nde

        Dünyanın önde gelen sanat etkinliklerinden Venedik Bienali’nin 58. Uluslararası Sanat Sergisi, 11 Mayıs–24 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenecek. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) koordinasyonunda, Fiat’ın sponsorluğunda gerçekleştirilen Türkiye Pavyonu’nda bu yıl sanatçı İnci Eviner’in Biz, Başka Yerde başlıklı yapıtı sergilenecek.

        Biz, Başka Yerde için Türkiye Pavyonu’nu bir sahneye dönüştürecek İnci Eviner, sahne üzerinde, kendi çizdiği desenlerden yola çıkarak yeniden biçimlendirdiği mimari öğelere, videolara, ses yerleştirmelerine ve objelere yer vererek duyusal ve görsel katmanlar oluşturacak.

        REKLAM

        Biz, Başka Yerde, toplu yer değiştirmelerin sonucunda ortaya çıkan mekânlara dair bir yapıt. Sergi, ziyaretçileri bu mekânlarda kişilerin birbiriyle ve anılarıyla nasıl ilişki kurdukları hakkında düşünmeye davet ediyor. İnci Eviner’in, yeniden biçimlendirdiği nesneleri ve yarattığı hayali karakterleri çeşitli ses unsurlarıyla beslediği bu yapıt; kayıp, silinmiş ve başka yerde olma hisleri üzerine yoğunlaşıyor. Türkiye Pavyonu için yaratılan mekân, karakter ve objeler, siyaset kuramcısı Hannah Arendt’in 1943 yılında kaleme aldığı Biz Mülteciler adlı metindeki mücadele anlatılarına benzer bir hikâye anlatıyor.

        Öte yandan Türkiye Pavyonu’nun resmi açılışı bienalin ön izleme döneminde 9 Mayıs Perşembe günü Türkiye’den ve uluslararası sanat ve akademi dünyasından pek çok önemli ismin katılımıyla gerçekleşecek. Açılışa İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın yanı sıra Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu ve Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl da katılacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ