Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Haberler Blade Runner 2049 etkileri sürmeye devam ediyor

        Gişede hayal kırıklığı yaratan Blade Runner 2049 görkemli geçmişine rağmen bizim zamanımızda resmi şekilde iş yapmadı. Ne Ryan Gosling ne de Harrison Ford bu enteresan gidişatı durdurabildi. Anlayacağınız film 150 milyon dolarlık bütçeyle hayal kırıklığı yarattı! Gişe analistlerine göre, filmin başarısız olmasında en büyük etkenin 163 dakikalık uzun süresi görüldü.Yalnız filmin editörü Joe Walker'a göre filmin ham hali 163 dakikadan biraz daha uzundu.

        Joe Walker'ın Provideo Coalition adlı internet adresine yaptığı açıklamada, filmin kurgusunun tam olarak 4 saat olduğunu açıkladı. Hatta filmin uzunluğu karşısında yönetmen Denis Villeneuve, kısa süreliğine filmi 2 bölüm halinde vizyona sokmayı düşünmüş.

        “Dürüst olmak gerekirse filmin ilk montajının 4 saat olduğunu söylemeliyim. İki yarım küre halinde bölme kararı hikâye hakkında bir şeyi ortaya çıkardı. Bir tarafta K anladığı şekilde gerçek geçmişini keşfederken, filmin yarısında bekâretini kaybetmiş gibi oluyor.

        Tuhaftır ki her iki bölüm de bir gözün açılmasıyla başlıyor. Bir, filmin başındaki dev gözün açılması bir de Mariette’in uyanması ve K’in dairesinde dolaşması var. Her iki bölüme de farklı adlar vermeyi düşündük ama çabucak vazgeçtik. Ancak aynı kalan bir şeyse varsa o da filmin ‘uyanık bir düş’ etkisine sahip olması. Bu görsel açıdan kasıtlı olarak yapılan bir seçimdi ama aynı zamanda Villeneuve ile Roger Deakins’in sette çaba gösterdikleri tempoya ve kurgudaki halüsinasyon etkisine de uygundu. Sanki gerçeğe adım adım yaklaştığınız bir rüya gibiydi.”

        Şimdi bilimkurgu severlere üzücü bir haberimiz var! Filmin 4 saatlik versiyonunu Denis Villeneuve'ün daha önce de belirttiği gibi ne Blu-Ray ne de DVD formatında farklı bir kurguyla yayınlanacak.

        Filmi izlememiş ya da bir kez daha fragmanı izlemek isteyenlerimiz için;

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ