Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa BM'nin utanç tablosu: Her 3 çalışandan 1'i tacize uğradı!

        Birleşmiş Milletler (BM) personelinin üçte birinin, son 2 yılda cinseltacize uğradığını ortaya koyan bir rapor yayımladı.

        Deloitte danışmanlık şirketininBMadına, 30 bin 364BMçalışanının katılımıyla 6 dilde online yaptığı anket sonuçlarına göre, son 2 yılda her üç personelden biri, ofis ve sahada "bir tür cinsel istismara" uğradığını söyledi.

        Ankete katılanların yaklaşık yüzde 22'si rahatsız edici buldukları cinsel içerikli hikaye ya da şakaya, yüzde 14'ü görünüşleri ya da vücutlarıyla ilgili "çirkin" sözlere, yüzde 10'u kendilerini utandıran ya da rahatsız eden jest ve mimiklere maruz kaldığını ve yüzde 10'u da kendilerini rahatsız hissettikleri durumlar yaşadıklarını belirtti. Katılımcıların üçte biri uğradığı cinsel istismarın ardından şikayette bulunduğunu da ifade etti.

        REKLAM

        Ankete göretacizde bulunan her üç kişiden ikisi erkekti. İlk kez yapılan ankete katılım yüzde 17 olarak açıklandı.

        BMGenel Sekreteri Antonio Guterres,BMçalışanlarına gönderdiği mektupta, ankete katılım oranının düşük kalmasının, cinseltacizin açıkça tartışılabilmesi için daha uzun bir yol gidilmesi gerektiğini gösterdiğine dikkati çekti.

        İlk kez yapılan bu anketin, cinseltacizkonusu üzerine eğilmek için önemli bir adım oluşturmasını umduğunu belirten Guterres, cinseltacize "sıfır tolerans" gösterileceğini vurguladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ