Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 'Bölgeye yönelik ortak bir yatırım ve kalkınma bankası kuralım' - İş-Yaşam Haberleri

        Kent ekonomisi, yerel kalkınma, şehir ve bölge planlama alanlarında uzman olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, bölgesel kalkınma için Azerbaycan, Özbekistan ve Kazakistan’ın ortak olacağı bir yatırım ve kalkınma bankası kurulmasını önerdi.

        ALMANYA'YI ÖRNEK GÖSTERDİ

        Türkiye’nin çok fazla değere sahip olduğunu, fakat finansal bir güç oluşturamadığı sürece, yaptığı işlerden katma değer yaratmasının mümkün olmayacağını ifade eden Gürbüz, Almanya’da 800 kalkınma bankası bulunduğuna dikkat çekti. Gürbüz "Bu bankalar Almanya’da kentlerin gelişimini, kalkınmasını destekliyor. Fonla birlikte yatırımı planlıyorlar ve bu sayede hızlı bir şekilde yol alıyorlar” dedi.

        'ORTA ASYA'YI KALKINDIRIR'

        Kalkınma bankalarının yeni yatırım alanlarına öncülük ettiğini, pazar araştırması ve yabancı ortaklık konusunda destek sağladığını kaydeden Gürbüz, şöyle konuştu: “Bugün bölgede doğal gaz var, para var, zenginlik var, işgücü ve inşaat var, ama güç yok. Bu süreci Türkiye’den bir banka ile hayata geçirebiliriz, çünkü bankacılık sektöründe çok tecrübeliyiz. Azerbaycan ise sürece para koymak yerine, doğal gaz koyabilir. Böyle bir entegre yapı öncelikle Orta Asya’yı kalkındırır, sonrasında ise bölgenin siyasi bir güç olarak yükselmesini sağlar.”

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ