Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Murat KÜÇÜK/BOLU, (DHA)BOLU'da kent merkezi, tabiat ve milli parklarda polis ile jandarma ekiplerinin HES kodu uygulamasına göre, karantina kurallarına uymadığını tespit ettiği 63 kişi, öğrenci yurduna yerleştirildi.

        Bolu´da, sokağa maskesiz çıkan ve karantina kurallarına uymayanlara yönelik polis ve jandarma ekiplerinin uygulamaları aralıksız devam ediyor. Cadde ve sokaklarda uygulama yapan ekipler, aynı zamanda Abant ve Gölcük Tabiat Parkları ile Yedigöller Milli Parkı girişlerinde de HES kodu sorgusu yapıyor. 

        Kentte HES kodu sorgusunun yapılmaya başlandığı günden bu yana jandarma ekiplerinin tabiat ve milli parklardaki uygulamalarında, karantina kurallarına uymayan 7 kişi tespit edildi. Polis ekiplerinin kent merkezinde yaptıkları sorgulamalarda ise 56 kişinin karantinayı ihlal ettiği belirlendi. 

        Uygulamalarda karantinaya uymadıkları belirlenen toplam 63 kişiye, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararlarına aykırı hareket ettikleri ve karantina kurallarına uymadıkları gerekçesiyle para cezası kesildi. Ceza uygulanan kişiler, karantina sürelerini tamamlamak için İzzet Baysal Üniversitesi Yerleşkesi'nde bulunan Seyyide Nefise Öğrenci Yurdu'na yerleştirildi.DHA-Genel Türkiye-Bolu / Merkez Murat KÜÇÜK

        2020-09-22 16:16:24

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler