Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bölücü terör örgütü PKK'dan 5 kişi daha ikna yoluyla teslim oldu

        İçişleri Bakanlığı koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen ikna çalışmaları neticesinde; PKK terör örgütünden kaçan 5 terör örgütü mensubu daha bugün güvenlik güçlerine teslim oldu.

        107'YE YÜKSELDİ

        Teslim olan örgüt mensuplarının 2009-2015 yılları arasında terör örgütüne katıldıkları, Irak, İran ve Suriye'de faaliyet yürüttükleri tespit edildi.

        Yürütülen ikna çalışmaları sonucunda; 2021 yılında teslim olan örgüt mensubu sayısı 107'ye yükseldi.

        IRAK'TA TESLİM OLDU

        DHA'nın haberine göre VAN İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen ikna çalışmaları sonucunda PKK'dan kaçan bir örgüt üyesi güvenlik güçlerine teslim oldu.

        Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığının PKK/KCK'lı teröristlerin ikna edilerek örgütten ayrılmalarını sağlamaya yönelik çalışmaları sürdüğü belirtildi. Bu kapsamda çalışma yürüten jandarma ekipleri, Ş.Y. isimli terörist, ikna çalışmaları sonucu Irak'ta KDP güçlerine teslim oldu.

        Yapılan açıklamada, teröristin, Van Cumhuriyet Başsavcılığı ile kurulan koordine neticesinde adli işlemlerinin yürütülmesi için Şırnak/Silopi Kara Hudut Sınır Kapısı'ndan Van İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince teslim alınacağın belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ