Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Tiyatro Kerem Yılmazer anıldı

        Kerem Yılmazer'in bombalı saldırıda vefat etmesinin 15'inci yılında bugün bir anma töreni düzenlendi. 20 Kasım 2003'te Levent'te gerçekleştirilen bombalı saldırıda otomobiliyle kırmızı ışıkta beklerken hayatını kaybeden Yılmazer için anma töreni saat 11'de Zincirlikuyu Mezarlığı'nda gerçekleştirildi.

        Kerem Yılmazer için düzenlenen anma törenine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Müdürü Necip Sedat Çakır, genel sanat yönetmeni Süha Uygur, şehir tiyatroları çalışanları, sanatçıları ve Kerem Yılmazer'in eşi Göksel Kortay katıldı.

        Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Kerem Yılmazer, sanata yatkınlığı nedeniyle mesleğini sürdürmedi. Yılmazer, 1960'lı ve 70'li yıllarda şarkıcılık yaparak 5 albüm çıkardı. 1969'de Yücel Uçanoğlu'nun yönettiği 'Kirli Yüzlü Melek' ile sinema oyunculuğunu da başlayan Yılmazer, aralarında 'Gelin', 'Gökçeçicek', 'Güngörmüşler', 'O Kadın' ve 'Yoksul'un da olduğu 17 sinema filminde rol aldı. Birçok dizide de kamera karşısına geçen Kerem Yılmazer, aynı zamanda seslendirme sanatçısıydı. 1988'de İstanbul Şehir Tiyatroları'nda konuk oyuncu sahneye çıkan Yılmazer, iki yıl sonra kadrolu oldu. Dormen Tiyatrosu ve Kent Oyuncuları'nda da rol alan sanatçı, en son Uluslararası Beyoğlu Buluşması etkinlikleri kapsamında Nâzım Hikmet ile Yunan şair Yannis Ritsos'un şiirlerini yorumlamıştı.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ