Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema 'Borç' Hindistan'da yarışacak

        Vuslat Saraçoğlu'nun yönettiği 37'nci İstanbul Film Festivali'nde 'En İyi Film' dalında Altın Lale kazanan 'Borç' bu yıl 22'ncisi yapılacak Uluslararası Hindistan Kerala Film Festivali'nde yarışacak

        'Borç'un yurt dışı festival yolculuğu Tunus'ta yapılan Kartaca Film Festivali'yle başladı. Film Asia Sineması bölümünde gösterildi. 'Borç' ayrıca Makedonya'da gerçekleşen Cinedays Film Festivali kapsamında CINEIndustry Film Market seçkisinde yer aldı.

        30 Kasım'da vizyona girecek olan film genel anlamıyla ‘iyilik' kavramıyla ilgili sorular soran bir film olan 'Borç'ta Serdar Orçin, İpek Türktan Kaynak, Rüçhan Çalışkur, Ozan Çelik, Beyti Engin, Feridun Koç, Öykü Sevinç ve Ülkü Aybala Sunat başrolleri paylaşıyor. Eşi 'Mukaddes' ve kızı 'Simge' ile birlikte Eskişehir'de yaşayan 'Tufan'ın yan dairede yalnız yaşayan ve rahatsızlanan komşuları 'Huriye'ye uzattıkları yardım eli sonrasında yaşananları konu edinen film, yaşam alanları ve onların kullanımları üzerine de yoğunlaşıyor. Erkeğin yarattığı sorumluluk duygusunun kadının yaşam alanında ete kemiğe bürünmesi filmde karakterler üzerinden ayrı ayrı fedakârlık kavramının sorgulanmasına neden oluyor.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ