Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Bozkır Arslanı Celaleddin oyuncuları isimleri ve rolleri: Bozkır Arslanı Celaleddin oyuncuları nereli? İşte Bozkır Arslanı Celaleddin konusu
        1

        Bozkır Arslanı Celaleddin, Kuruluş Osman dizisinin yapımcısı Mehmet Bozdağ'ın yapımını ve proje tasarımını üstlendiği, genel yönetmenliğini Metin Günay'ın, yönetmenliğini Nurgissa Almurat'ın yaptığı bir dizi olarak izleyici karşısına çkıyor. İşte Bozkır Arslanı Celaleddin'in konusu ve oyuncuları...

        BOZKIR ARSLANI CELALEDDİN KONUSU

        İslam dünyasını içene sürüklendiği büyük bir iç savaş ve kaostan çıkarıp birleştirmeye çalışan, dünyayı kasıp kavuran Moğollara ilk mağlubiyeti tattıran ve onların yenilmezlik efsanesini yerle bir eden "Bozkır Arslanı Celaleddin"in hikayesi...

        2

        BOZKIR ARSLANI CELALEDDİN İLK BÖLÜMÜ HAKKINDA

        Bozkır Arslanı Celaleddin'in ilk bölümünde, Cengiz Han'ın karargahına giden Şehzade Celaleddin, sürpriz hamlesi ile dengeleri değiştirecek. Harzemşah ülkesinin kudretli başkenti Gürgenç, siyasi çekişmelerin pençesindedir. Sultan Alaeddin, Kıpçak boyu mensuplarına tanınan imtiyazdan rahatsızdır ve bu durum başkentte huzursuzluğa sebep olmaktadır. Öte yandan aslan avcısı namıyla bilinen şehzade Celaleddin için evlilik vakti gelmiştir. Düğün hazırlıkları devam ederken ülkenin kaderini yakından ilgilendiren bir düşman ortaya çıkar. Harzemşah Devleti'ni tehdit edebilecek bu düşman, Moğol devletinin kurucusu Cengiz Han'dan başkası değildir. Sultan Alaeddin, Cengiz Han'a bir elçi heyeti göndererek onunla düşmanlık gütmediğini göstermeyi planlar ve bu görev Timur Melik'e verilir. Babasından gizli kafileye katılan Celaleddin'in Cengiz Han'ın karargahında yaptığı beklenmedik hamle, Sultan Alaeddin'in tüm planlarını alt üst eder. Cengiz Han'ın bey babasını katledip esir ettiği güzeller güzeli Kutlu Bike'yi infaz etmesine engel olan Celaleddin, Cengiz Han tarafından ölümcül bir sınava tabi tutulur.

        3

        BOZKIR ARSLANI CELALEDDİN OYUNCULARI

        Emre Kıvılcım - Celaleddin

        2 Eylül 1990 Malatya doğumlu olan Emre Kıvılcım, on yaşına kadar memleketi olan Malatya’da yaşamış ve ardından yaşamını İstanbul’da sürdürmüştür. Aynı zamanda Kimya Mühendisi olan ünlü oyuncu, İş Güvenliği Uzmanlığı üzerine yüksek lisans yapmış ve oyunculuk ile ilgilenmeye başladıktan sonra mühendis olarak çalışmayı bırakmıştır. Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde burslu olarak bir süre oyunculuk eğitimi almış ve ilk defa kamera önüne Kanal 7 ekranlarında yayınlanmış olan “Zeytinyağlı Yiyemem Aman” isimli Televizyon filmi ile beraber geçmiştir.

        Emre Kıvılcım, dizilerde yer almaya ise “Elif” isimli dizi ile birlikte başlamış ve bu dizide Selim karakterine hayat vermiştir. Dizi yurt dışında büyük ilgi görmüş, özellikle Asya ve Latin Amerika’da reyting rekorları kırmıştır.[2] Uluslararası tanınırlığı bu diziyle başlayan Emre Kıvılcım, Endonezya’da LC Waikiki’nin marka yüzü olmuştur. Bu dizinin ardından ise 2018 yılında FOX TV de yayınlanan “Adı Zehra” dizisinde yer almıştır.

        2019 yılında Hakan Haksun’un yönettiği “Kim daha Mutlu” filminde “Kemal” karakterini canlandırmıştır.

        2020 yılında Bozdağ Film tarafından yapılan “Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı” filminde “Akıncı Sungur” karakterini canlandırmıştır.

        2021 yılında Bozdağ Film imzalı, yönetmeliğini Metin Günay'ın yaptığı, tarih ve kurgu türündeki Türk ve Özbek ortaklı televizyon dizisi “Mendirman Celaleddin” dizisinde Celâleddin Harezmşah karakterini canlandırmaktadır

        4

        Kaan Yalçın - Sultan Alaeddin

        20 Mayıs 1975 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. Oyuncu ilk orta ve lise eğitiminin ardından Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümünden mezun olmuştur. Oyuncu kamera karşısına ilk olarak Son Türbedar adlı sinema filmiyle geçmiştir. Bugüne kadar Leylan, Arka Sıradakiler, Yeter, Arka Sokaklar ve Bu Şehir Arkandan Gelecek gibi projelerde rol almıştır. 2018 yılında ise Atv ekranlarında yayınlanan Beni Bırakma dizisinde Vedat karakterini canlandırmaktadır.

        5

        Yulduz Radjabova - Kutlubike

        Yulduz Radjabova Özbek sinema ve dizi film oyuncusu. 1987, Özbekistan doğumlu. Taşkent Devlet Sanat Enstitüsü mezunudur. 2013yılından itibaren Özbekistan’da birçok film ve dizide rolaldı. 2021 yılında Türkiye-Özbekistan ortakyapımı Mendirman Celaleddin / Jaloliddin dizi kadrosunda başrol oyuncusu olarak yer almıştır.

        6

        Gülenay Kalkan - Türkan Hatun

        26 Nisan 1959 yılında Ankara'da doğdu. Çocukluğu ve hayatının uzun bir dönemini Ankara'da geçirdi. 14 yaşında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne öğrenci olarak girdi, tiyatro yüksek bölümünden mezun olup. Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı olarak göreve başladı. Birçok oyunda yer alan oyuncu, bunun dışında çeşitli sinema ve dizi filmlerde seslendirme sanatçılığı da yapmıştır.

        2002 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosuna tayin olmuştur. Mesleğini ve yaşamını İstanbul'da sürdürmektedir.

        7

        Jovahir Zakirov - Cengiz Han

        Özbek oyuncu ve müzisyen. 1972, Özbekistan doğumlu. Hem oyunculuk hem de müzisyenlik yapan Javohir Zokirov, 2019’da The Last Darling Bulgaria filminde oynamıştı. 2021’de Türk- Özbek yapımı Bozkır Arslanı Celaleddin dizisi kadrosunda yer almıştır.

        8

        Cemal Hünal - Behram

        2 Ekim 1976 yılında İstanbul'da doğdu. Saint Benoit Fransız Lisesinde iki yıl okuduktan sonra yaşadığı disiplin sorunu nedeniyle ailesi tarafından İskoçya'ya, Gordonstoun International Summer School'a gönderildi. Lisenin ardından Londra'da tasarım okumaya karar vererek bir süre burada yaşamış ardından oyunculuk eğitimi için Los Angeles'a gitmiştir. Ucla Extension'da, Santa Monica College'da ve London Film School'da tiyatro ve sinema eğitimi almıştır. Amerika Birleşik Devletleri'nde çeşitli kısa filmlerde rol almıştır. Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı Ulak ve Issız Adam filmlerinde başrol oyuncusu olarak yer almıştır. Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam dizisindeki Murat rolü için Osmanlı tekniğine dayalı dövüş için Polonyalı hocalardan eğitim almıştır.

        9

        Sezgin Erdemir - Temur Melik

        12 Ocak 1976 yılında İstanbul'da doğdu. Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik mezunudur. Uzun yıllardır oyunculuk yapan başarılı oyuncu Koçum Benim dizisi ile tanınmaya ve sevilmeye başlamıştır. Dizilerin yanı sıra birçok filmde de rol almıştır. Birkaç dizi ve filmden sonra Diriliş Ertuğrul dizisinde canlandırdığı "Sungurtekin Bey" karakteriyle Türk seyircisinin beğenisini kazandı. Oyuncu son olarak Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı filminde rol aldı.

        10

        Rano Shodiyeva - Ayçiçek

        12 Ağustos 1979 yılında doğan Taşkentli oyuncu Rano Shodiyeva 2006 yapımlı Vatan filminde rol almıştır. Rano Shodiyeva evlidir ve üç çocuk sahibidir.

        11

        Ferhat Yılmaz - Şemseddin

        1973 tarihinde dünyaya gelen Ferhat Yılmaz, 1999 – 2001 yılları arasında televizyonlarda oynayan Yılan Hikayesi dizisindeki Rambo Berk karakteri ile ismini duyurmuştu. Daha sonra 2004-2006 yılları arasında BKM ekibinde yer aldı. Birçok sinema filminde rol alan Ferhat Yılmaz aynı zamanda birçok dizide de konuk oyuncu oldu. Ferhat Yılmaz aslen Samsun'ludur.

        12

        Rayxon Ulasenova - Mihricihan

        Bozkır Arslanı Celaleddin'in Mihricihan'ı Rayhon Ulasenova, 1982 yılında Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te doğmuştur. Rayhon Ulasenova ailenin en büyük çocuğudur ve Jahongir Mirzo, Ayhon Iforzoda ve Zulayho Iforzoda isimlerinde kardeşlere sahiptir. Rayhon Ulasenova, gençliğinde babasının mesleği nedeniyle birkaç sene Namangan'da ailesiyle beraber yaşamıştır. Daha sonra Taşkent'e dönmüşlerdir. Başkente döndükten sonra bir dans kulübüne katılan Rayhon Ulasenova, liseden mezun olana kadar düzenli olarak dans etmiş ve birçok ödül kazanmıştır. Liseden mezun olduktan sonra Özbek Devlet Sanat ve Kültür Üniversitesi'nde okumuştur. Kariyerine yeni başlayan Rayhon Ulasenova, 2001 senesinde halen çalışmakta olduğu İlkhom tiyatro stüdyosunda oyuncu olarak kariyerine başlamıştır.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ