Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bozulan makroekonomik ortam tüketici güvenini zedeleyecek - Para Haberleri

        Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Avrupa Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki gelişen ekonomilerle ilgili yeni bir rapor yayımladı. Raporda gelişmekte olan ülkelerin bu yıl yavaşlayan küresel büyüme, değişen ticaret politikaları ve jeopolitik risklele karşı karşıya olduğunu belirtildi.

        Moody's Türkiye ve Güney Afrika'da bozulan makroekonomik ortamın tüketici güvenini negatif etkilemeye devam etmesini beklediğini belirtti. Raporda "Türkiye'de tüketici sektörü devam eden makroekonomik zayıflık, kurdaki oynaklık, yüksek enflasyon ve politikalardaki belirsizlik sebebiyle 2019 ve 2020'de zorlanmaya devam edecek" ifadeleri yer aldı.

        Raoporda görüşlerine yer verilen Moody's Direktörü David Staples "Rusya'da hükümetin altyapıyı geliştirme politikası nedeniyle Rusya'da nötr devam eden iş koşullları Güney Afrika ve Türkiye'de 2020 ortasına kadar zayıfseyrini sürdürecek" ifadelerini kullandı. Raporda bunun yanında Türkiye'nin zayıflayan ekonomisinin şirketlerin ve altyapı sektörünün iş yapmasını zorlaştıracağını, yüksek faiz oranlarının bazı şirketlerin krediye ulaşımını zorlaştıracağı belirtildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ